Werkboekje palmpaasstok maken

In het werkboekje palmpaasstok maken is eerst uitleg te vinden over de verschillende dingen die aan de palmpaasstok komen te hangen en de betekenis hierbij.

Zou u de Word-versie van dit boekje willen ontvangen, neem even contact met ons op: kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl

Download hier het werkboekje of klik op onderstaande afbeelding ...

Palmpaasstok quiz

Als je de quiz hieronder maakt weet je gelijk wat er aan jouw palmpaasstok moet komen te hangen.
Dan weet je ook gelijk waarom je dat gaat doen.

1. Het kruis doet ons denken aan het l _ _ _ _  en s _ _ _ _ _ _  van Jezus;

2. De palmtakjes herinneren ons aan de i _ _ _ _ _ _ van Jezus in Jeruzalem, maar het altijd groene takje betekent ook dat het leven steeds weer mogelijk is;

3. Het broodhaantje doet ons denken aan de haan die kraaide toen P _ _ _ _ _ niet eerlijk was over Jezus, het brood herinnert ons ook aan het breken en delen bij de laatste maaltijd van Jezus en Zijn leerlingen;

4. Twee sinaasappels: de sponzen met water en a _ _ _ waarvan Jezus te drinken kreeg toen Hij aan het kruis hing;

5. De _ _ ongepelde pinda’s stellen de 12 l _ _ _ _ _ _ _ _ _ van Jezus voor;

6. 30 grote rozijnen zijn de 30 z _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (soort munten)

7. die J _ _ _ _ heeft gekregen toen hij Jezus heeft verraden;

8. Uit e _ _ _ _ _ komt nieuw leven. Met Pasen vieren we dat er nieuw leven is na onze dood;

Alle lintjes en verdere versieringen staan voor het grote feest van Pasen dat nu snel zal komen.

Kleurplaat

Klik op de afbeelding om deze kleurplaat te downloaden.

Klik op onderstaande afbeelding van de haantjes of download hier het hanen werkblad. Dit kan je gebruiken wanneer een broodhaantje niet is te verwezenlijken.

Print dit hanenwerkblad op 120 grams papier en laat uw kind deze mooi kleuren. Knip vervolgens de hanen aan één stuk uit en vouw dubbel. Plak met plakband het onderste gedeelte bij de pootjes op elkaar op zo'n manier dat de haantjes op de stok gestoken kunnen worden. Plaats hierna een buxustakje bij de staart.