Vredesboom met vredestekens

In oktober, wanneer we met de kinderen gaan bidden voor vrede, zie Kinderen bidden voor vrede, gaan we op de vijf zondagen tekens van vrede maken. Deze attributen maken we tijdens de kinderwoorddienst en hangen we na de mis in de vredesboom die op de actietafel achter in de kerk staat. Per week komt de boom steeds voller te hangen met de gebeden en berichtjes van de kinderen.

Hieronder ziet u de verschillende tekens en de werkbeschrijving.

Heeft u nog vragen over dit project? Mail gerust naar: kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl

Downloads

Klik op onderstaande afbeelding of download hier de printvellen (A4 in pdf). Print deze op 120 grams wit papier. Per afbeelding staan vier afbeeldingen op één vel.

De werkbeschrijving van het gehele Vredesboomproject vindt u hiernaast of hieronder:

Werkbeschrijving Vredesboom

Om de vredesboom met kinderen op te bouwen kunt u de werkbeschrijving volgen of klik op de foto van de Vredesboom. Uiteraard kunt u met uw eigen creatieve inzicht hierin uw eigen invulling geven.

In de beschrijving wordt achtergrond informatie/uitleg gegeven over de tekens die gebruikt worden bij deze Vredesboom en hoe u zelf vorm kunt geven aan dit kinder-vredesproject. Download hier de achtergrondinformatie...

Bruikbaar in de kinderwoorddienst in de kerk, op school en thuis.

Vredesboom zonder touwtjesVredesboom in de Lambertus, klaar om gevuld te worden met de vredestekens. Touw is er ingespannen om meer ruimte te bieden om de vredestekens in de boom te hangen met mini knijpertjes.

Week 1: de vlaggetjes   week 2: de biddende handjes  week 3: wereldbol met kinderen

week 4: bidprentjes (kinderen vonden dit zo mooi dat deze gelijk mee naar huis zijn meegegeven)

week 5: zelf gemaakte tientjes van chenilledraad