Vijf Vingersgebed van paus Franciscus

Paus Franciscus bedacht een hulpmiddel voor ons gebed namelijk het zogenaamde Vijf Vingersgebed. Heel handig, je handen heb je altijd bij je! Het gaat zo:

Duim
Voor alle mensen van wie wij veel houden,
voor onze familie en vrienden

Wijsvinger
Voor de leerkrachten op school, de trainers op de sportclub
en voor mensen die werken in de zorg

Middelvinger
Voor de leiders in de kerk
en voor de bestuurders van ons land

Ringvinger
Voor de zieke en arme mensen,
voor mensen die eenzaam of ongelukkig zijn

Pink
Tot slot bid je voor jezelf. Wanneer je eerst voor anderen hebt gebeden, weet je waarvoor je voor jezelf wilt bidden.

Kinderen die meedoen met het Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen vinden naast de flyer met informatie over het ontvangende kind ook dit handje met het Vijf Vingers Gebed van de paus.
Doen jullie ook mee? Lees hier verder hoe jij je kunt aanmelden.

Vijf Vingersgebed downloaden

Om deze gebedskaart te downloaden klikt u hieronder op de voorkant van de kaart. Deze is in A5 format: print in kleur dubbelzijdig van A5 naar A4 en u krijgt zo twee kaarten.

Kruistekenkaart met de paus

De achterkant van bovenstaande kaart, met het kruisteken met uitleg van de paus, het Onze Vader en het Wees gegroet Maria, kunt u ook separaat downloaden. Handig om de kaarten te lamineren en uit te delen bij bijvoorbeeld doopvieringen, kinderactiviteiten, op scholen, etc.
Klik op de afbeelding om deze kruistekenkaart te downloaden: