Vijf Vingers Gebed van paus Franciscus

Paus Franciscus bedacht een hulpmiddel voor ons gebed namelijk het zogenaamde Vijf Vingers Gebed. Heel handig, je handen heb je altijd bij je! Het gaat zo:

Duim
Wij bidden U, God, voor alle mensen die wij liefhebben, die het dichtst bij ons staan dus voor de meest dierbaren.

Wijsvinger
Voor de onderwijzers en leraren die ons les geven en voor mensen die werken in de zorg.

Middelvinger
Voor de leiders in de kerk en in regeringen en belangrijke mensen in ons eigen land en in de wereld om ons heen.

Ringvinger
Voor de zwakken, de zieken en mensen die lijden onder onrecht en tegenslag. Leer ons oog te hebben voor mensen in nood. Help ons te delen, zodat niemand tekort komt.

Pink
Tot slot bid je voor jezelf. Wanneer je eerst voor anderen hebt gebeden, wordt het duidelijk waar jij voor jezelf voor wil bidden.

Kinderen die meedoen met het Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen vinden naast de flyer met informatie over het ontvangende kind ook dit handje met het Vijf Vingers Gebed van de paus. Binnenkort is deze bidkaart op deze pagina te downloaden.

Doen jullie ook mee? Lees hier verder hoe jij je kunt aanmelden.