Afsluiting Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen 2013

In deze Paastijd kunnen we terugkijken op een mooi Vastenproject van kinderen voor kinderen.
In samenwerking met de kinderen van de Jacobus de Meerdereparochie in Den Haag zijn er totaal 62 dozen voor minderbedeelde kinderen in de wijk Rotterdam Pendrecht gevuld. Deze kinderen zijn bekend bij de Stichting Sonshine en zij zullen de goed en zorgvuldig gevulde dozen bij de kinderen bezorgen. Alle kinderen hebben 1 of meer Onze Vaders voor deze kinderen gebeden en vele kinderen hebben ook nog een mooie tekening gemaakt of brief geschreven aan "hun" kind.

Verschillende ouders hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om overtollig speelgoed van de eigen kids eens kritisch te bekijken en hebben dozen en zakken gevuld voor de Stichting Sonshine.

Alle dozen zijn perfect op tijd, op Palmzondag, ingeleverd waarna de kruisjes van het grote kruis gehaald konden worden. Zo is beeldend gemaakt dat de Lambertuskinderen het zware kruis van Jezus een stukje lichter hebben gemaakt door iets heel moois te doen voor een ander. Niet alleen een doos vullen met eigen spulletjes maar ook bidden voor iemand anders die het niet zo goed getroffen heeft.

Het zware kruis is een stuk lichter gemaakt door de kinderen.

Detail van de kruisjes. Op elk kruisje staat de naam van het gevende kind geschreven.

De kruisjes hangen onder de kruiswegstatieplaten,

het grote kruis is nu lichter gemaakt.

Gevulde dozen en tassen stonden opgestapeld voordat deze in de auto's werden geladen.

Na de kruisweg met de kinderen zijn de goed gevulde dozen aan Paul Kamp van de Stichting Sonshine aangeboden. Paul bedankte de ouders en de kinderen in het parochiehuis waar de dozen waren opgestapeld. Hierna werden de dozen in de auto's gezet en naar Rotterdam Pendrecht gereden. Paul en zijn vrouw Patricia zullen zorgen dat de dozen bij de juiste kinderen terecht gaan komen in de komende weken.

Als afsluiting van dit project hebben de kinderen naar de beelden gekeken van het Paasverhaal getekend met zand door Gert van der Vijver.

Heel veel dank aan iedereen die dit Vastenproject voor kinderen tot een groot succes hebben gemaakt!
Een stukje diaconie van kinderen voor kinderen heel dichtbij.

Doen jullie volgend jaar weer mee?

Verslag Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen 2014

Wederom kunnen we terugkijken op een zeer succesvol vastenproject Kinderen geven aan Kinderen. Op Aswoensdag (5 maart) ging het project dat doorliep tot aan Goede Vrijdag, van start.

Nog voor de start op Aswoensdag hadden de eerste kinderen zich al opgegeven om een doos te vullen. Hierna zijn de aanmeldingen gestaag binnengekomen, fantastisch zoals jullie reageren.

Alle 42 aan ons doorgegeven namen van kinderen die bekend zijn bij de Stichting Sonshine gekoppeld aan 42 Lambertuskinderen. En zo zijn er maar liefst 42 goed gevulde dozen naar kinderen in Pendrecht gegaan die er duidelijk zeer gelukkig mee gemaakt zijn.

Behalve een goed gevulde doos hebben "onze" kinderen ook gebeden voor deze minder bedeelde kinderen. Zo zijn diaconie en gebed op een mooie manier met elkaar verbonden. De kleine kruisjes die aan het grote kruis hingen hangen nu onder de kruiswegplaten. Zo is zichtbaar gemaakt dat het zware kruis van Jezus een stuk lichter is gemaakt door het mooie werk van de kinderen en hun ouders.

Dank aan een ieder die kleertjes, speelgoed etc. op de tafel achter in de kerk hebben neergelegd. En niet te vergeten de financiële bijdragen die we inmiddels hebben verwerkt in de aanschaf van dozen en verdere inhoud voor de verschillende kinderen.

De oproep "Doen jullie ook weer mee?" is met zoveel enthousiasme ontvangen dat we nu al kunnen zeggen: Doet u volgend jaar ook weer mee?  De kinderen en gezinnen van de stichting Sonshine zullen er erg blij mee zijn.