Venster op Muziek

De stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ vierde op vrijdag 20 september 2013 in de Lambertuskerk haar eerste lustrum met een benefietconcert tbv Mercy Ships.

De stichting heeft zich in deze periode ontwikkeld tot een podium voor religieuze, klassieke muziek en heeft bijgedragen aan vernieuwing van de kerkmuziek.

‘Vernieuwend, ontroerend, fascinerend.’

‘Venster op muziek in de Lambertus’

Muziek neemt in de Sint Lambertuskerk een belangrijke plaats in.
Om zoveel mogelijk mensen hiermee in aanraking te laten komen is in 2008 de stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ opgericht.
Zij heeft tot doel muzikale evenementen van hoge kwaliteit in de Sint Lambertuskerk te organiseren, onder meer voor orgel en zang. Daarnaast draagt de stichting bij aan vernieuwing van de kerkmuziek door het geven van compositieopdrachten.

De Sint Lambertuskerk heeft een mystieke uitstraling en een goede akoestiek. Het orgel is van de vermaarde orgelbouwer Maarschalkerweerd. Het heeft een Frans-romantisch, intiem karakter en maakt de kerk bijzonder geschikt voor klassieke muziek met een religieus karakter.

Jaarlijks organiseert de stichting minimaal 10 concerten. Een vast element daarin is de Zomerorgelserie, die in samenwerking met de Hoflaankerk, gelegen aan de andere zijde van de Hoflaan, wordt georganiseerd.

Professionele organisten uit binnen- en buitenland geven recitals van hoog niveau.

Ook vocale muziek komt ruim aan bod met professionele en semi-professionele gezelschappen en musici, onder meer het bekende Egidiuskwartet.

Om de concerten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken is de entree in de meeste gevallen vrij. Na afloop van een concert wordt een deurcollecte gehouden.

Download hier: Concerten en jaarfolder 2017-2018