Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen 2017 terugblik

Lees hier verder voor BEDANKT!

Fantastische hoeveelheid dozen zijn gevuld: 111 kinderen zullen binnenkort blij gemaakt worden!

Basisschool Oscar Romero heeft maar liefst 22 dozen gevuld en deze werden tijdens de Paasviering aan de organisatie van Kinderen geven aan Kinderen aangeboden. Het was hartverwarmend om zoveel goed gevulde dozen in ontvangst te mogen nemen voor kinderen heel dichtbij die heel blij zullen zijn met zo'n mooi en goed gevulde dozen.

Basisschool  De Bavokring vulde dit jaar 16 dozen en er kwam nog een heleboel meer prachtige cadeautjes mee waar we nog meer kinderen blij kunnen maken. De kinderen die de dozen kwamen brengen kregen uitleg over de kruisweg die in de kerk beeldend is gemaakt speciaal voor kinderen. Er werden hele goede vragen gesteld en aan het einde van het bezoek kregen de kinderen boekjes mee over de kruisweg uitgelegd aan kinderen.

Dozen staan klaar voor vervoer naar de kinderen in Rotterdam Noord....


Aanmelden voor het vastenproject "Kinderen geven aan Kinderen" 2016

Op Aswoensdag, 10 februari, is het Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen weer van start gegaan. 
Aansluitend aan de speciale Aswoensdagviering om 18:30 uur voor kinderen, is het Vastenproject “Kinderen geven aan Kinderen” toegelicht.

In deze voorbereidingstijd op Pasen, proberen we wat meer open te staan voor God en de medemens.
We willen meer oog hebben voor onze naasten en wat meer bidden.
Dit komt samen in dit project: een goed en mooi gevulde doos geven aan een kind dat het niet zo goed heeft en voor hem of haar een Onze Vader bidden. Voor God, onze Vader in de hemel, zijn we allemaal Zijn kinderen. God luistert altijd naar jouw gebed. Zo help je ook nog op een anderemanier.

 

Inmiddels zijn alle 56 kinderen waarvan wij de voornaam en leeftijd hebben ontvangen van de Stichting Kingswork, gekoppeld aan "onze Lambertuskinderen" en de kinderen van twee rk-basisscholen te weten de Bavokring en Oscar Romero in Rotterdam. Bijzonder is dit wel: Zondag Laetare (half vasten) moet nog komen.

Juist in dit Heilig Jaar van Barmhartigheid past het heel goed om iets goeds te doen voor kinderen die het wat minder hebben dan jij....

Aanmelden en informatie

Aanmelden is niet meer mogelijk aangezien alle ontvangende kinderen al gekoppeld zijn aan een gevend kind.

Doe jij volgend jaar weer mee? We zullen zorgen dat we dan voldoende deelnemers hebben.

Iedereen kan project Kinderen geven aan Kinderen opzetten!

Dit project laat zich makkelijk aanpassen aan de plaatselijke situatie.

Voor meer informatie en om eventueel aan te sluiten bij het bovengenoemde Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Lambertuskerk te Rotterdam en vraag naar Elly.

010 – 412 36 90

e-mail:                 secretariaat@lambertuskerk-rotterdam.nl

 

 

De dozen staan klaar om opgehaald te worden....

Het wijkteam pastoraat Oude Noorden komt de dozen ophalen samen met Klaske van de stichting Kingswork.


 

Verslag vastenproject "Kinderen geven aan Kinderen" 2015

Bedankt voor 55 gevulde dozen!!!

Wat hebben jullie voor fantastisch veel gevulde dozen gezorgd! Heel veel dank namens de ontvangende kinderen in Rotterdam Noord. Zij zullen deze weken de door jou gevulde doos ontvangen via de stichting Kingswork in Rotterdam Noord.

De dozen stonden opgestapeld te wachten tot ze werden opgehaald, zie hieronder voor een foto-impressie.

Binnenkort hopen we brieven van de ontvangende kinderen te ontvangen en dan zullen we zorgen dat deze bij jullie terechtkomen.

RK Basisschool De Bavokring vulde 11 dozen!!!

Ook de rk-basisschool De Bavokring heeft fantastisch veel dozen gevuld, maar liefst 11 dozen vol en ook nog een heleboel zakken gevuld met allerlei speelgoed.

Op Witte Donderdag kwamen 10 kinderen, de adjunct directrice Carla en een hulpmoeder de goed gevulde dozen en zakken naar de kerk brengen. Daar kregen zij nog wat verdere uitleg over het project en een korte uitleg over de kruiswegstaties. Dit naar aanleiding van de uitleg dat alle kinderen door mee te doen aan dit Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen, dit naar voorbeeld van Jezus hebben gedaan en dat zij op deze manier Zijn kruis wat lichter hebben gemaakt.