Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen 2018

Het is gelukt! 132 kinderen & groepen zijn gekoppeld!

Wat een prachtig resultaat! Inmiddels zijn er maar liefst 132 kinderen en groepen van scholen gekoppeld aan kinderen die een mooi en goed gevulde doos/box heel goed kunnen gebruiken.

Deze week worden de dozen naar de ontvangende organisaties vervoerd. Binnenkort op deze pagina een fotoverslag van het zeer succesvolle diaconieproject met kinderen voor kinderen!

Heel veel dank aan iedereen die hier met zoveel enthousiasme aan deelgenomen hebben en bovenal: hebben gebeden voor de ontvangende kinderen.

In 2013 organiseerden we het eerste Kinderen geven aan Kinderen vastenproject dat inmiddels na 5 jaar uitgegroeid is tot een zeer succesvol diaconieproject voor kinderen in Rotterdam. In navolging hierop hebben inmiddels al enkele parochies soortgelijke projecten opgezet zoals bijvoorbeeld in de Lambertusbasiliek te Hengelo.

De voorbereidingen voor het vastenproject met kinderen 2018 in Rotterdam is alweer in volle gang! Er zijn nieuwe ideeën om invulling te geven aan dit zo succesvolle (kinder)diaconieproject. In het komende jaar komt dit tot uitdrukking om kinderen die het door omstandigheden niet zo goed getroffen hebben van een goed, praktisch en nu ook met een verrassing gevulde (speelgoed)doos te voorzien.

Op Aswoensdag, 14 februari 2018, is officieel dit vastenproject van kinderen voor kinderen weer van start gegaan. Niet alleen de kinderen van de Lambertuskerk maar ook vele kinderen in de verschillende (rk) basisscholen De Bavokring en Oscar Romero gaan dozen vullen. Dit doen zij omdat zij iets goeds willen doen voor een ander kind (diaconie) en ook voor dat ontvangende kind willen bidden (verbinding diaconie met gebed).

Vanaf januari 2018 is het mogelijk om je schriftelijk aan te melden. Hieronder zie je het website aanmeldformulier. Vanaf nu kan je al spulletjes gaan verzamelen die er nog goed uitzien.

Ook een Kinderen geven aan Kinderen project starten?

Bent u enthousiast geworden van dit mooie diaconieproject met kinderen voor kinderen en zou u zelf een vastenproject met kinderen willen starten?

Deze week treft u hier een stappenplan aan dat behulpzaam is bij de organisatie van een dergelijk project. Behalve in de vasten zijn er vele momenten in het kerkelijk jaar om diaconieprojecten met kinderen te organiseren. Een kort project tijdens de kinderwoorddienst of een wat langer lopend project zoals het dozenproject hiernaast.

Behalve minder bedeelde kinderen zijn er vele andere doelgroepen die hierbij benaderd kunnen worden.

U kunt contact opnemen met Elly als u de materialen eerder wilt ontvangen: kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl

Vijf Vingersgebed van paus Franciscus

In de doos/box die je gaat vullen voor het ontvangende kind waaraan jij gekoppeld bent, zie je behalve de flyer met informatie over dat kind(je) en wat je kunt geven ook nog twee andere dingen:

• bidkaart met het Vijf Vingersgebed van de paus: deze is voor jou en helpt jou met bidden voor het ontvangende kind en anderen;
  • ballonnenkaart die je kunt schrijven/kleuren/tekenen/beplakken om bovenop de spulletjes in de volle doos te stoppen.

Klik op de afbeelding om meer over deze mooie manier om te bidden te lezen:

Aanmelden vastenproject Kinderen geven aan Kinderen 2018 is niet meer nodig!

Aanmelden betekent dat wij erop rekenen dat er per kind een doos gevuld zal worden en deze uiterlijk op Goede Vrijdag 30 maart afgegeven wordt in de Lambertuskerk. Jullie krijgen de naam van een kind toegewezen om ervoor te zorgen dat er geen kinderen in een gezin teleurgesteld worden.

Nieuw!
Aangezien verschillende kinderen hebben aangegeven meerdere dozen te willen vullen voor meerdere kinderen, is het aanmeldformulier nu aangepast. Maak een keuze in hoeveel dozen je wilt gaan vullen. In het opmerkingenveld kan je aanvullende informatie of wensen kenbaar maken.

Iedereen bij voorbaat: heel veel dank namens de ontvangende kinderen!

Op 2e Pinksterdag maandag 21 mei Op woensdagmiddag 27 juni gaan we met gevende en ontvangende kinderen naar de Ontdekhoek Rotterdam. Als je mee wilt geef dan hieronder aan of je mee zou willen.

Na Pasen ontvangen jullie meer informatie hierover.