Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen 2018

In 2013 organiseerden we het eerste Kinderen geven aan Kinderen vastenproject dat inmiddels na 5 jaar uitgegroeid is tot een zeer succesvol diaconieproject voor kinderen in Rotterdam. In navolging hierop hebben inmiddels al enkele parochies soortgelijke projecten opgezet zoals bijvoorbeeld in de Lambertusbasiliek te Hengelo.

De voorbereidingen voor het vastenproject met kinderen 2018 in Rotterdam is alweer in volle gang! Er zijn nieuwe ideeën om invulling te geven aan dit zo succesvolle (kinder)diaconieproject. In het komende jaar komt dit tot uitdrukking om kinderen die het door omstandigheden niet zo goed getroffen hebben van een goed, praktisch en nu ook met een verrassing gevulde (speelgoed)doos te voorzien.

Op Aswoensdag, 14 februari 2018, gaat officieel dit vastenproject van kinderen voor kinderen weer van start. Niet alleen de kinderen van de Lambertuskerk maar ook vele kinderen in de verschillende (rk) basisscholen De Bavokring en Oscar Romero en communiegroepen uit de naburige Christoffelparochie, gaan dozen vullen. Dit doen zij omdat zij iets goeds willen doen voor een ander kind (diaconie) en ook voor dat ontvangende kind willen bidden (verbinding diaconie met gebed).

Vanaf januari 2018 is het mogelijk om je schriftelijk aan te melden. Hieronder zie je het website aanmeldformulier. Vanaf nu kan je al spulletjes gaan verzamelen die er nog goed uitzien.

Iedereen kan project Kinderen geven aan Kinderen opzetten!

Dit project laat zich makkelijk aanpassen aan de plaatselijke situatie.

Voor meer informatie en/of om eventueel aan te sluiten bij het bovengenoemde Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen, kunt u contact opnemen met de coördinator van dit project in de Lambertuskerk te Rotterdam en vraag naar Elly.

e-mail:     kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl

Terugblikken op voorgaande jaren:

2013 en 2014

2015 t/m 2017