Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen 2019 - nieuwe invulling

Het is inmiddels een begrip in Rotterdam en omstreken: Kinderen geven aan Kinderen, een hartverwarmende diaconieproject van kinderen voor kinderen. In 2018 vulden jullie nog 132 dozen, lees hier verder daarover.

Aankomend jaar gaan we op een andere manier vullen: rugzakjes met schoolspullen.

Op Aswoensdag 6 maart 2019, de eerste dag van de vastentijd, gaat het vernieuwde project van start. Doen jullie ook weer mee?

Hieronder zien jullie het aanmeldformulier waar jij je kunt aanmelden om één of meerdere rugzakjes te vullen. We vragen je wel of je spulletjes erin wilt stoppen die hieronder en op de flyer/folder vermeld staan.

Het kind waarvoor jij het rugzakje gaat vullen heeft vooral behoefte aan goede schoolspullen. Kijk daarbij goed naar de leeftijd en wat het kind leuk vindt. Daarom vragen wij om de volgende voorwerpen in ieder geval in de rugzak te stoppen:

o  Broodtrommel

o  Drinkbeker (goed afsluitbaar)

o  Klein bakje voor fruit oid

o  en/of doosje voor Ligakoek oid

o  Etui

o  Potloden

o  Pennen

o  Puntenslijper met opvangbakje

o  Gummetje

o  Kleurtjes (passend in het etui)

o  Tandenborstel

o  Tandpasta

Eventueel aanvullende ideeën:

o   Sleutelhanger

o   Klein gadget

o   Stickers

o   Notitieboekje

o  vriendenboekje

o  Kam/borstel/haarspeldjes (meisjes)

o  Petje (jongens)

o  ?

Berichtje aan het ontvangende kind:

Op de “ballonnen kaart” kan jij een berichtje schrijven of op de achterkant een mooie tekening maken voor “jouw kind”.
Stop deze als laatste in de gevulde rugzak.
Verzamel deze spullen in de door de kerk meegegeven rugzak met de naamlabel eraan, zo krijgen alle kinderen hetzelfde formaat.

Stop niet teveel spullen in de rugzak, deze moet dichtgeritst ingeleverd worden.

Rugzakjes worden pas in augustus uitgedeeld, daarom vragen wij:

STOP GEEN SNOEPGOED OF ANDER ETEN IN DE RUGZAKJES!

Uiterlijk op Goede Vrijdag (19 april) moeten alle rugzakjes gevuld bij ons terug zijn.

Na het inleveren van het rugzakje:

• neem een kruisje van het grote kruis
  • steek het kruisje in het mandje op de tafel
  • schrijf je naam op de grote poster

Want jij hebt het zware kruis van Jezus wat lichter gemaakt, jij hebt gedaan wat Jezus ons heeft voorgedaan: iets over hebben voor een ander.
Wat zal Jezus hier blij mee zijn!

Sleutelhanger met kruisje cadeau

Heb jij een rugzakje gevuld? Op Goede Vrijdag krijg je een sleutelhanger met houten kruisje als aandenken mee naar huis. Deze kan je mooi versieren en/of inkleuren.

Hieronder zie je de poster die achter in de kerk op de tafel met rugzakjes voorbeelden:

Vijf Vingersgebed van paus Franciscus

In het rugzakje die je gaat vullen voor het ontvangende kind waaraan jij gekoppeld bent, vind je behalve de flyer met informatie over dat kind(je) en wat je kunt geven ook nog twee kaarten:

• bidkaart met het Vijf Vingersgebed van de paus: deze is voor jou en helpt jou met bidden voor het ontvangende kind en anderen;
  • ballonnenkaart die je kunt schrijven/kleuren/tekenen/beplakken om bovenop de spulletjes in de volle doos te stoppen.

Klik op de afbeelding om meer over deze mooie manier om te bidden te lezen:

aantal rugzakjes die ik wil vullen: