Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Vastenactie 2019 – Eyes on Ghana

Malaria moet behandeld worden!

Graag willen wij een oproep doen om de Theresa kliniek in het dorp Asuoso op het platteland van Oost-Ghana te helpen bij de behandeling van malaria, met name bij kinderen en zwangeren.

De Theresa kliniek bestrijkt een gebied zo groot als de provincie Utrecht. Het is een agrarisch gebied. De bevolking leeft grotendeels van een laag inkomen.

Malaria is wereldwijd nog steeds een van de meest dodelijke ziektes. Ghana behoort tot de top 3 landen qua aantal malaria patiënten. Vooral kinderen jonger dan 5 jaar en zwangere vrouwen zijn erg kwetsbaar. Bij malaria treedt bloedarmoede op waardoor er verminderde weerstand ontstaat. Door bijkomende complicaties komen vooral jonge kinderen daardoor te overlijden, maar ook zwangere vrouwen.

Voor een goede behandeling van malaria is opname noodzakelijk. De totale kosten hiervan zijn gemiddeld € 15,- per patiënt.

De Lambertuskerk heeft dit goede doel gekozen voor de Vastenactie 2019. Achter in de kerk staat gedurende deze periode een kist bij de stand waarin u kunt bijdragen aan deze actie. De Stichting Eyes on Ghana staat garant voor een goede besteding van de bijeengebrachte giften.

Maar u kunt ook uw bijdrage overmaken op rekening NL56 INGB 0006203520 van Stichting Eyes on Ghana, o.v.v. “malariabehandeling”.

Met de opbrengst van de vastenactie kunnen wij helpen met de kosten van behandeling en opname, zodat vooral kinderen en zwangere vrouwen weer kunnen herstellen van een malaria aanval.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Marian Remmerswaal, Stichting Eyes on Ghana

Nieuwsbrief van de stichting Eyes on Ghana Foundation

In het laatste weekend van het jaar 2017 ontvingen wij een nieuwe nieuwsbrief van het bestuur van de stichting Eyes on Ghana Foundation. Lees hier verder....

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief (5 februari 2016) verschenen. Klik hier om te lezen.....

Nieuwsbrief 4 (Mei) is verschenen. Klik hier om te lezen...

Nieuwsbrief nummer 3 is verschenen. Klik hier om deze laatste editie te lezen....

Klik hier om de eerste nieuwsbrief van de stichting Eyes on Ghana Foudation te lezen.

Op 12 juni is de tweede nieuwsbrief verschenen, deze is hier te lezen.

Eigen website van de "Stichting Eyes on Ghana Foundation"

Deze kunt u bezoeken via deze link www.eyesonghana.org

Lees op die website hoe u deze stichting kunt helpen.