Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Oktober - Rozenkransmaand 

Kinderen bidden voor vrede 2018

Oktober noemen we ook wel de Rozenkransmaand. Een rozenkrans is ketting met 50 kleine kralen en tussen elke 10 kralen zit er een grotere kraal. Deze ketting of krans helpt je met bidden. In de kerk bidden we 10 kleine kralen het Weesgegroet Maria en 1 grotere kraal het Onze Vader.

De rozenkrans is heel vroeger al veel gebeden tijdens oorlogen om te bidden voor vrede. Maria, de moeder van Jezus, heeft bij haar verschijningen hier op aarde, ons gevraagd om de rozenkrans te bidden voor vrede. Helaas is er nog steeds veel oorlog in de wereld en daar zijn ook veel kinderen het slachtoffer van.

Daarom vragen wij nu aan jou om samen met Maria te bidden voor vrede!

Tijdens de oktobermaand gaan we iedere zondag na de hoogmis om 10 uur met alle kinderen en de mensen in de kerk een tientje van de rozenkrans bidden. Als hulpje om deze gebeden te tellen krijgen jullie een sleutelhanger of rozenkrans. Hiermee kan je ook thuis een tientje bidden, of meer.

Meer over de inhoud van het oktoberproject is tzt te vinden op deze pagina, volg de link....

Kinderen bidden voor oorlogskinderen 2017

Tijdens de mis om 10 uur is er wekelijks kinderwoorddienst. We gaan dan de vredestekens maken die we na de mis aan de vredesboom zullen hangen. Voor de intenties die jullie hierop hebben geschreven, gaan we na de mis voor bidden tijdens het tientje van de rozenkrans. Ook maken we zelf sleutelkoorden of armbandjes om er na de mis een tientje mee te bidden in de Mariakapel.

Komen jullie ook naar het oktober tientjesproject op:

  • zondag 1 oktober
  • zondag 8 oktober
  • zondag 15 oktober
  • zondag 22 oktober
  • zondag 29 oktober - gezinsmis met afsluiting tientjesproject

Na elke mis van 10 uur bidden we dus tien kleine kralen en 1 grotere kraal van de rozenkrans.

Komen jullie ook bidden voor vrede? Met je sleutelkoord of armbandje kan je thuis ook bidden voor vrede in de hele wereld.
Klik hier om naar de downloads te gaan waar een en ander te vinden is voor bidden met kinderen.

 Vredesboom  tientjes als sleutelkoordenrozenkrans

 Kinderen bidden voor oorlogskinderen 2016

In samenwerking met de Stichting ‘Kinderen bidden voor Kinderen’ en ‘Kerk in Nood’ nodigen wij parochies en gezinnen uit om met kinderen te bidden voor de vele kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld. Bidden jullie ook met heel veel kinderen in Nederland en België één Tientje van de Rozenkrans? Dat is één Onze Vader en 10 keer het Weesgegroet.

Waarom meedoen?

Maria heeft bij haar verschijningen juist ook aan kinderen gevraagd om te bidden. Het gebed van kinderen is extra sterk. In Fatima heeft Maria gezegd dat de ’Rozenkrans een gebed voor vrede’ is. Zeker in deze tijd is gebed voor vrede heel hard nodig. Daarom willen we met kinderen samen veel Tientjes bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die gevlucht zijn.

Voor jou: een sleutelkoord of armband

Tijdens de kinderwoorddienst zullen kinderen uitleg krijgen over het bidden met de rozenkrans. Deze maand komt elke week een van de Blijde Geheimen naar voren. Een grote rozenkrans gaan we vullen met mooie tekeningen gemaakt door de kinderen. Na de Hoogmis wordt gezamenlijk een Tientje van de Rozenkrans gebeden speciaal voor kinderen die lijden onder oorlogsgeweld. Kinderen rijgen een sleutelkoord dat wordt aangeboden door de organiserende stichtingen KBVK en KiN. Ook kunnen kinderen kiezen om een (rozenkrans)armband bij elkaar te sparen. Kom iedere week om aan het einde een volledig sleutelkoord of armband te krijgen.Oktober = Rozenkransmaand 2015

Kindvriendelijk

In plaats van het hele Rozenkransgebed vragen we kinderen om een Tientje te bidden. Vijf minuten van gebed voor oorlogskinderen. In de Lambertuskerk bidden we na de mis van 10 uur gezamenlijk een Tientje van de rozenkrans. Voor deelnemende kinderen is er een armbandje met een kruisje, 1 grote knoop en 10 kleine knoopjes om het Tientje te bidden en tevens een kleurrijke folder van het Onze Vader en het Weesgegroet met uitleg voor kinderen.

De kinderwoorddiensten in deze maand staan in het teken van dit project en daar krijgen de kinderen uitleg over het Rozenkransgebed met speciale aandacht voor de Geheimen van het Licht. Achter in de kerk wordt een grote rozenkrans steeds mooier door tekeningen die per tientje worden aangebracht. Per Geheim is er een tekening, dus de vijf tientjes krijgen per tientje tekeningen van de vijf Geheimen van het Licht. Zo maken we inzichtelijk hoeveel (gezamenlijke) Tientjes we in de Lambertuskerk bidden voor de oorlogskinderen.Terugblik op Oktober = Rozenkransmaand 2014

Kinderen in de Lambertuskerk krijgen in de Mariamaanden een op Maria en de rozenkrans gericht project aangeboden tijdens de kinderwoorddiensten tijdens de 10 uur mis.

In deze oktobermaand maakten de kinderen verder kennis met wie Maria is, waar ze geboren is en wat Maria verder allemaal mee heeft gemaakt. Dat Maria niet alleen de moeder van Jezus is maar van ons allemaal. Zo leren de kinderen Maria beter kennen en dat maakt het makkelijker om met Maria te bidden.

De onderwerpen in de vier weken op een rijtje:

  • Een meisje uit Nazareth

  • De boodschap aan Maria en het antwoord van Maria - Het antwoord van Maria

  • De ontmoeting met Elisabeth

  • Maria zingt van geluk (Magnificat)

In de kinderwoorddienst werkten de kinderen per week aan een rozenkranskaart die in de afsluitende gezinsviering op 26 oktober werd gezegend.

Klik hier om naar downloads te gaan of klik op de afbeelding waar u alles kunt vinden om deze kaarten te maken.

Rozenkranskaarten met steentjes in verschillende kleuren, te koop bij Action...

De kinderen van de Lambertuskerk hebben speciaal voor zieke kinderen gebeden, die aangemeld waren bij de Kinderen bidden voor Kinderen. Zij hebben dat gedaan bij het gezamenlijk Tientje bidden na de viering in de Mariakapel.

Gezamenlijk met de kerkgangers in de 10 uur mis, zijn de kinderen gaan bidden met de grote rozenkrans die per Weesgegroetje werd doorgeschoven in de handen; alle kinderen bidden het Weesgegroet Maria uit hun hoofd mee.

De speciale kaars werd bij Maria neergezet als ook het Maria-intentieboek met de namen van de zieke kinderen.

Met de grote rozenkrans een Tientje bidden in de Mariakapel....

Gezamenlijk bidden met de grote rozenkrans in de Mariakapel. De rozenkrans wordt al biddend doorgegeven....

 

Maria-intentieboek met grote rozenkrans...

 

 

Het zegenen van de rozenkranskaarten na de afsluitende viering in oktober....

 

 _______________________________________________________________________

Terugblik op Oktober = Rozenkransmaand 2013

Het Jaar van het Geloof zijn we gestart in oktober 2012. We hebben toen Tientjes van de Rozenkrans gebeden voor het welslagen van dit bijzondere jaar. We zijn nu bijna aan het einde van dit Jaar van het Geloof gekomen en kunnen terugkijken op een mooi jaar waarin vele kinderen in de Lambertusparochie de Rozenkrans hebben leren bidden.

In de verschillende projecten hebben kinderen niet alleen voor zichzelf gebeden, ook voor zieke kinderen (kerstkaarten maken in de Advent) en minder bedeelde kinderen (Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen). Weer hebben wij de Rozenkransmaand, zoals wij oktober ook noemen, met elkaar gevierd en hebben we tijdens de kinderwoorddiensten uitleg aan de kinderen gegeven over de verschillende onderdelen van het Rozenkransgebed. Per keer kregen de kinderen het boekje met uitleg mee naar huis. Boekjes zijn hier te downloaden

 

Op 6 oktober uitleg over het kruisteken en op 13 oktober over het Onze Vader

 

20 oktober over het Wees Gegroet Maria en in de afsluitende viering op 27 oktober over het bidden in het algemeen 

In de kerk is er na elke 10 uur Mis een Tientje van de Rozenkrans gebeden. De kinderen kwamen dan weer samen in de Mariakapel en mogen daar kaarsen aansteken en op hun zelf geregen Tientje-armband de tien Weesgegroetjes meebidden. Natuurlijk hebben we met elkaar het Weesgegroet op een vrolijke melodie gezongen die we hebben ingestudeerd tijdens de kinderwoorddienst.

Afsluiting Rozenkransmaand op 27 oktober 

Kinderen konden de gehele Rozenkransmaand bij de Mariatafel de intentiebriefjes meenemen en invullen. Deze briefjes zijn in het grote Mariaintentieboek geplakt. Heb boek werd bij het Tientje bidden meegenomen naar de Mariakapel. Wil je ook de (kinder-)rozenkrans bidden, lees hier verder...

Mariatafel met boekjes, rozenkransen, armbandjes, Tientjes en intentiebriefjes

Mariaintentieboek met grote rozenkrans

 

Aankondiging Rozenkransactiviteiten

Intenties geschreven door de kinderen 

   

Op alle zondagen werden kralen geregen en geknoopt aan de Tientjesarmbandjes.

Tientjesarmbandjes liggen klaar om gezegend te worden.

   

Aan het einde van de afsluitende Rozenkransmaand gezinsviering werd een zegeningsgebed over de nieuwe Tientjesarmbandjes uitgesproken en werden de Tientjesarmbandjes gezegend.

Bloemen, kaarsen en grote rozenkrans....

 

 

en dan beginnen we met bidden....

de grote kralen gingen rond door de handen... wel wat anders dan de kleine kraaltjes van een Glow in the dark rozenkrans...

We kunnen weer terugkijken op een geslaagd Kinderrozenkransproject, in de Lambertuskerk ontwikkeld.