Nationale Bedevaart Brielle 7 juli

woensdag 30 mei 2018 -

Van heinde en verre komen vele pelgrims op zaterdag 7 juli naar de Nationale Bedevaart om de Martelaren van Gorcum te herdenken. De Nationale Bedevaart vindt plaats in het Jaar van Gebed en heeft als thema: Volharden in gebed. De Nationale Bedevaart vindt plaats in het Bedevaartsoord van de HH. Martelaren van Gorcum, De Rik 5 te Brielle.

Nationale Bedevaart Brielle 7 juli 2018

‘Volharden in het Gebed’ is het thema van de Nationale Bedevaart op 7 juli 2018. De Bisschoppelijke Brielse Commissie (BBC) sluit met dit thema aan bij het diocesane Jaar van Gebed. “Bidden is precies wat die negentien mannen, die we nu kennen als de Martelaren van Gorcum, deden in afwachting van hun lot”, vertelt de voorzitter van de BBC, pastoor Jack Glas.

“Dat gebed gaf hen kracht om de weg die voor hen lag te gaan, met overtuiging en met kracht. Net zoals ons gebed ons kracht kan geven om de tegenslagen in ons leven het hoofd te bieden. Nu in het Jaar van het Gebed staan we daar extra bij stil. De Martelaren van Gorcum volhardden in hun moeilijke laatste dagen in gebed. Het gebed heeft hen geholpen. En het gebed kan ook ons helpen.”
Lees hier verder....

Reageren?