Concert 22 september Ziel en Zaligheid

dinsdag 29 augustus 2017 -

Op vrijdag 22 september organiseert Venster op Muziek in de Lambertus een concert: Ziel en Zaligheid.

Vrijdag 22 september, 20:00 uur  ZIEL EN ZALIGHEID - Vrouwenkoor La Confiance en sopraan Jenny Haisma brengen de luisteraar in hoger sferen met contemplatieve muziek van de Haarlemse componisten Hendrik  Andriessen en Albert De Klerk.
H. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen. Toegang vrij, collecte na afloop.

Ziel en Zaligheid , componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk herdacht

Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht brengt  o.l. v. Eric Koevoets en samen met sopraan Jenny Haisma een indrukwekkend programma ten gehore in de St. Lambertuskerk.  Ter herdenking van de twee internationaal bekende Haarlemse componisten Hendrik Andriessen (1892 – 1981) en Albert de Klerk (1917 – 1998) zingt La Confiance o.m.  de complete Missa Sponsa Christi van Andriessen en het Tantum Ergo van De Klerk. Jenny Haisma zingt het indringende Miroir de Peine van Andriessen. Organist Gerrit Christiaan de Gier begeleidt het koor en speelt enkele solowerken van beide componisten. Andriessen en De Klerk markeren een belangrijke periode in de geschiedenis van de Nederlandse klassieke muziek van de 20e eeuw en in die van het Haarlemse muziekleven. In de Josephkerk werden zij beide geïnspireerd door het artistieke klimaat, dat was gericht op contemplatie en concentratie. Dit is duidelijk terug te horen in deze vernieuwende muziek uit de 20ste eeuw.

Lees hier verder...

Reageren?