Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Meimaand-Mariamaand 2018

Hierbij presenteren we het nieuwe meiproject. In het Jaar van Gebed gaan we verder met het Vijf Vingersgebed van paus Franciscus. Daarop verder gedacht hebben we zogenaamde "tientjes-handjes" ontworpen. Hierop wordt er per vinger iedere zondag en op Hemelvaartsdag in de meimaand 10 strass-steentjes gespaard. Een kruisje en een Mariamedaille mogen hier natuurlijk niet op ontbreken.

Klik op deze tientjes-handen om beschrijving en materialen te downloaden...

Na elke 10 uur mis in de meimaand is er tientje (1/5 deel van de rozenkrans) bidden in de Mariakapel, de kinderen bidden op hun eigen "tientjes-handje" mee. Bij de afsluiting op 27 mei krijgen zij het volgeplakte handje mee naar huis.

Iedere zondag is er bovendien een werkje dat mee naar huis gegeven zal worden. Dit werkje gaat over het onderwerp dat je hieronder ziet staan.

dag

maand

onderwerp werkje mee naar huis

6

mei

Start Mariamaand - Meimaandproject Vijf vingersgebed kaart

10

mei

Hemelvaartsdag Jezus' Hemelvaart bekertje

13

mei

Moederdag voor Maria

Mariaboekje (minicatechese) en kaarsje versieren om bij het tientje bidden aan te steken in de Mariakapel

20

mei

Pinksteren

Pinksterduif versieren of duif van kartonnen bordje

27

mei

Feest Heilige Drie-eenheid
Gezinsmis: afsluiting project

Driehoek met kroontje, duif en kruis
Na het tientje bidden krijgen de kinderen het volgeplakte tientjes-handje mee naar huis.

 

Maria minicatechese, Hemelvaartsdag, Pinksteren en feest H. Drie-eenheid

Download hier de Maria-minicatechese (klik hier of op de afbeelding van het boekje) en werkboekje. Kan gebruikt worden in de kinderwoorddienst en/of meegeven bij een Mariaviering.

Als verwerking op Hemelvaartsdag kan dit werkje worden uitgedeeld. Enige voorbereiding is wel nodig, zie werkbeschrijving in de download, klik hier of op de afbeelding.

Werkjes en het verhaal van Pinksteren kunnen hier worden gedownload of klik op de afbeelding van het werkje met de kartonnen duif...

Voor het feest van de Heilige Drie-eenheid is er een werkje met een gekleurde driehoek. Klik op de afbeelding of download het verhaal en de werkbeschrijving met materialen hier.

 

 

 

Permanente Mariatafel

Achter in de kerk staat een Mariatafel waarop allerlei devotionalia uitgestald zijn. Rozenkransen, tientjes, kaarsenhouders met afbeelding van Maria, armbandjes, kaarsen, Mariakaarten, gebeden boekjes voor kinderen, etc.

Bij de koster kunt u altijd om meer informatie vragen.

Graag contante betaling.