Meimaand-Mariamaand 2018

Binnenkort presenteren we hier het nieuwe meiproject. In het Jaar van Gebed gaan we verder met het Vijf Vingersgebed van paus Franciscus. Daarop verder gedacht hebben we zogenaamde "tientjes-handjes" gemaakt. Hierop wordt er per vinger iedere zondag en op Hemelvaartsdag in de meimaand 10 strass-steentjes gespaard. Een kruisje en een Mariamedaille mogen hier natuurlijk niet op ontbreken.

Na elke 10 uur mis in de meimaand is er tientje (1/5 deel van de rozenkrans) bidden in de Mariakapel, de kinderen bidden op hun eigen "tientjes-handje" mee. Bij de afsluiting op 27 mei krijgen zij het volgeplakte handje mee naar huis.

Iedere zondag is er bovendien een werkje dat mee naar huis gegeven zal worden. Dit werkje gaat over het onderwerp dat je hieronder ziet staan.

Start Mariamaand - Meimaandproject

Hemelvaartsdag

Moederdag voor Maria

Pinksteren

Feest Heilige Drie-eenheid Gezinsmis: afsluiting

Moederdag voor Maria 2018

Zondag 13 mei is het Moederdag.

Permanente Mariatafel

Achter in de kerk staat een Mariatafel waarop allerlei devotionalia uitgestald zijn. Rozenkransen, Tientjes, kaarsenhouders met afbeelding van Maria, armbandjes, kaarsen, Mariakaarten, gebeden boekjes voor kinderen, etc.

Bij de koster kunt u altijd om meer informatie vragen.

Graag contante betaling.