Meimaand-Mariamaand 2017

Prachtige afsluiting tijdens gezinsviering:
100 vlaggetjes zijn precies gehaald!!!

Toeval bestaat niet! We hadden na Hemelvaartsdag nog 24 vlaggetjes nodig om aan de 100 te komen. De verrassing was groot dat er precies 24 kinderen de kinderwoorddienst hebben bezocht en we zo de vlaggenlijn vol hebben gekregen met 100 vlaggetjes voor 100 jaar Maria van Fatima!

Na het voorlezen van een compilatie van alle intenties die de kinderen op de 100 vlaggetjes hadden geschreven de afgelopen meimaand, brachten de oudere kinderen de vlaggetjeslijn voor het altaar. De kleine kinderen gingen zoals alle andere zondagen in de meimaand naar de Mariakapel om daar met de grote rozenkransen een Tientje te bidden.

Zondag 7 mei: 17 vlaggetjes met het eerst glorievolle geheim "Jezus verrijst"

Zondag 14 mei: 31 vlaggetjes erbij: 100 jaar Fatimavlaggetjes en 5e glorievolle geheim "Maria wordt in de hemel gekroond"

Zondag 21 mei: 15 vlaggetjes erbij, nu met het vijfde Glorievolle geheim Maria wordt in de hemel gekroond.

Na elke mis in de meimaand wordt er een tientje van de rozenkrans gebeden in de Mariakapel. De kinderen hebben hun intenties op de achterkant van de vlaggetjes geschreven, hiervoor wordt gezamenlijk gebeden.

Hemelvaartsdag 25 mei

Tientje bidden na de mis met de grote glow-in-the-dark rozenkrans.....

Meimaand - Mariamaand

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Maria aan drie kinderen in Fatima (Portugal) meerdere keren is verschenen.
Behalve in Fatima is Maria en verschillende andere plaatsen verschenen.
Kinderen krijgen in de kinderwoorddienst uitleg van het bidden met de rozenkrans en de bijbehorende geheimen, dit keer de glorievolle geheimen.
Zie hieronder per vlaggetje welke de glorievolle geheimen uitbeelden. Iedere zondag delen we de vlaggetjes uit en mogen de kinderen hun intentie achter op het vlaggetje schrijven.
Verder mogen zij de vlaggetjes versieren en deze worden per zondag aan een lijn gehangen.
Bij de afsluiting van het meimaandproject dragen de kinderen de totale lijn met hopelijk 100!!! vlaggetjes de kerk binnen voordat we het Tientje van de rozenkrans gaan bidden.
Na elke 10 uur mis in de meimaand is er tientje (1/5 deel van de rozenkrans) bidden in de Mariakapel, de kinderen gaan zo speciaal voor hun eigen naar voren gebrachte intenties bidden.

1e Glorievolle geheim: Jezus verrijst

Moederdag voor Maria

5e Glorievolle geheim: Kroning van Maria in hemel

4e Glorievolle geheim: Maria in hemel opgenomen

Hemelvaartsdag

2e Glorievolle geheim: Hemelvaart

Gezinsmis: afsluiting

3e Glorievolle geheim: Pinksteren

100 jaar Fatimavlag - Glorievolle geheimen: Jezus verrijst - Hemelvaart van de Heer - Pinksteren - Maria in de hemel opgenomen - Kroning van Maria in de hemel

vlaggenlijn glorievolle geheimen

Wanneer je iedere zondag en op Hemelvaartsdag naar de kinderwoorddienst komt krijg je bij de afsluiting op zondag 28 mei een boekenlegger cadeau.
Deze boekenlegger kan je gebruiken om thuis een tientje van de rozenkrans te bidden. Komen jullie ook?

Moederdag voor Maria 2017

Zondag 14 mei is het Moederdag. Jullie mogen op deze zondag een mooie bloem meenemen naar de kerk. Aan het einde van de viering mogen jullie deze in een vaas in de Mariakapel zetten. Aan de bloem doe je een kaartje met daarop je naam en wat je tegen Maria wil zeggen.

Permanente Mariatafel

Achter in de kerk staat een Mariatafel waarop allerlei devotionalia uitgestald zijn. Rozenkransen, Tientjes, kaarsenhouders met afbeelding van Maria, armbandjes, kaarsen, Mariakaarten, gebeden boekjes voor kinderen, etc.

Bij de koster kunt u altijd om meer informatie vragen.

Graag contante betaling.

Consectetur adipiscing elit. Ut dignissim efficitur lacus a efficitur. Nullam vehicula gravida mattis. Integer rutrum congue erat eu elementum. Vivamus porttitor posuere venenatis. Curabitur hendrerit consequat pretium. Nulla imperdiet non dui nec tincidunt. Vestibulum volutpat sagittis tincidunt. Aliquam sagittis lorem nec sagittis maximus. Morbi ac consectetur felis. Morbi vestibulum, risus a faucibus iaculis, arcu ligula mollis leo, sit amet posuere risus magna vitae velit. Nulla eget ligula a erat dapibus accumsan. Nullam rhoncus vel lacus vel tincidunt. Vestibulum auctor vitae dui eu venenatis. Suspendisse dignissim auctor nisl quis facilisis. Integer eget ipsum in neque iaculis egestas at a urna. Sed fringilla ligula ac mi molestie mattis.