Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Meimaand = Mariamaand

 

Aan de hand van de Glorievolle geheimen van de rozenkrans gaan de kinderwerkers in de Lambertusparochie de link leggen naar de feesten die we in deze meimaand vieren. Deze gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria zijn “benoemd” in de geheimen/mysteries van de rozenkrans. Deze geheimen zijn moeilijk te begrijpen maar vertellen ons het mooie geloofsverhaal.

 

Kinderwoorddienst en armbandjes (j/m) verzamelen

Op zondag 5 mei gaat het Meiproject tijdens de 10 uur mis van start. In de kinderwoorddienst wordt op een laagdrempelige wijze uitleg gegeven over het bidden met behulp van de rozenkrans en de in deze maand toepasselijke Glorievolle geheimen.

Kinderen kunnen aan het einde van elke woorddienst een tientje-armbandje uitzoeken en zo in deze weken van de meimaand maar liefst 5 verschillende gekleurde armbandjes bij elkaar verzamelen.

Ook gaan de kinderen na de mis met de aanwezige kerkgangers aansluiten bij het gezamenlijke rozenkransgebed onder leiding van de pastoor. De kinderen kunnen hierbij dan gelijk hun nieuwe tientje-armband in de Mariakapel in gebruik nemen.

 

Informatietafel met rozenkransen

Allerlei verschillende rozenkransen, tientjes, armbandjes, gebedenboekjes en andere materialen zijn tegen kostprijs achter in de kerk te verkrijgen. Graag contante betaling. Ook is uw gift tbv het kinderwerk van harte welkom.

 

Rozenkransposter

Aan de opbouw van deze tafel hangt een supergrote rozenkransposter waarop per zondag de rozen die bij elkaar gebeden worden, zullen worden opgeplakt. Zo maken we beeldend dat de Weesgegroetjes als rozen voor Maria zijn met de verbinding naar Jezus in de geheimen van de rozenkrans. We vullen per zondag 10 rozen met in het hart de afbeelding van een van de Glorievolle geheimen op de tien kralen, zie hieronder. Per 10 rozen met eenzelfde geheim wordt er een andere ondergrond kleur gebruikt. Op Pinksteren zal de poster dus al helemaal gevuld zijn met 10 x 5 Glorievolle geheimen. Rozen vormen de basis voor de iconenharten per 10-tje.

 

5 mei:

Jezus verrijst uit de doden 

9 mei Hemelvaartsdag:

Jezus stijgt op ten hemel 

12 mei: Moederdag voor Maria

Maria wordt in de hemel opgenomen + Maria wordt in de hemel gekroond

19 mei: Pinksteren

De heilige Geest daalt neer over de apostelen

 

 

   
In de meimaand wordt er na de 10 uur Mis een tientje van de Rozenkrans gebeden.   Kaars wordt bij Maria aangestoken door de kinderen
     
     
Rozenkransposter wordt per week aangevuld met de "Geheimen-rozen"    Kinderen helpen mee om de rozen op te plakken
     

   

4 x 10 "Glorievolle-rozen" zijn opgeplakt, rozenkrans is bijna "vol" gebeden

 

 

 Iedereen komt helpen om rozen op te plakken

 

     
 

Weesgegroet Maria, vol van genade, de Heer is met U, Gij zijt de gezegende onder de Vrouwen en gezegend is Jezus de Vrucht van uw schoot,

 

 

Heilige Maria, Moeder van God, bid voor ons zondaars, nu en in het uur van onze dood. Amen.

 

     
 

Rozenkrans is compleet: 5x10 Glorievolle geheimen

 

 

Tientje bidden met de in de kinderwoorddienst gekregen Tientjes-armbandjes

 

Op 26 mei zal het project tijdens de Gezinsmis om 10 uur worden afgesloten tijdens de viering van het feest van de heilige Drie-eenheid.

In de Kids-info Meimaand-Mariamaand meer over de meimaand voor kinderen in de Lambertusparochie.

 

 

In samenwerking met KBVK

Ook dit Meiproject is een heel nieuw project ontwikkeld door een teamlid van Kinderen bidden voor Kinderen.

Wilt u in uw parochie ook met dit mooie project aan de slag? Klik op de afbeelding van de stichting in oprichting Kinderen bidden voor Kinderen en ga daar naar "Materialen". U kunt daar de verschillende documenten downloaden en beschrijvingen vinden. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Elly: materialen@kinderenbiddenvoorkinderen.nl of kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl

 

Groot succes: 12 mei - Moederdag voor Maria

Jullie hebben een fantastische Moederdag voor Maria verzorgd! Door met elkaar op deze moederdag een Weesgegroetje te bidden vormden we een groot boeket met Weesgegroetjes voor Maria. Hoe we daaraan mee hebben gedaan: lees hier verder...

 

Meimaand=Mariamaand 2015: Rozen voor Maria en boekenlegger cadeau voor jou

 

Klik op de poster om te vergroten

 

Klik hier om naar de Meimaand=Mariamaand pagina te gaan...

Meimaand is Mariamaand: aan de hand van de glorievolle geheimen van de rozenkrans leggen we de link naar de feesten die we in deze en volgende maand vieren. Deze gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria zijn “vastgelegd” in de geheimen/mysteries van de rozenkrans. Deze geheimen zijn moeilijk te begrijpen maar vertellen ons het mooie geloofsverhaal.

 

Rozen voor Maria

Iedere zondag in de meimaand worden per behandeld Glorievolle geheim rozen (van papier) aan de kinderen uitgedeeld. Op de achterkant mogen de kinderen hun gebedsintentie schrijven of wat hen is bijgebleven van het evangelieverhaal dat ze net gehoord hebben.
Deze rozen worden aan lange satéprikkers bevestigd met plakband. In het hart van deze rozen is de bijpassende icoon geplakt en zo maken we in de meimaand een mooi bos “Glorievolle rozen” voor Maria. Op de achterkant hebben de kinderen hun intentie en naam geschreven en worden iedere week aan het einde van de viering in de Mariakapel neergezet. Zo wordt de vaas iedere week een stukje voller.

 

Boekenlegger

Alle kinderen krijgen aan het begin van het Meimaandproject een boekenlegger waarin zij per gevolgde kinderwoorddienst twee gestanste figuurtjes krijgen. Op 31 mei, de afsluitende zondag van het Meimaand=Mariamaand project krijgen de kinderen de boekenlegger met 10 uit gestanste (geponste) figuurtjes mee naar huis. Hiermee kunnen zij het Tientje dat gezamenlijk na de Hoogmis wordt gebeden, meebidden. Zie afbeelding hieronder.

 

Klik op de boekenlegger om deze te downloaden