Meimaand - Mariamaand

Meimaand - Mariamaand - meimaand-mariamaand_poster_2018

Na elke 10 uur mis in de meimaand is er tientje (1/5 deel van de rozenkrans) bidden in de Mariakapel, de kinderen bidden op hun eigen "tientjes-handje" mee. Bij de afsluiting op 27 mei krijgen zij het volgeplakte handje mee naar huis.

Iedere zondag is er bovendien een werkje dat mee naar huis gegeven zal worden. Dit werkje gaat over het onderwerp dat je hieronder ziet staan.

Download de werkbeschrijvingen voor de tientjes-handjes, Hemelvaartsdag, Maria minicatechese, Pinksteren en Drie-eenheid hieronder:

dag

maand

onderwerp werkje mee naar huis

Start Mariamaand - Meimaandproject Vijf vingersgebed kaart

Hemelvaartsdag Jezus' Hemelvaart bekertje

Moederdag voor Maria

Mariaboekje (minicatechese) en kaarsje versieren om bij het tientje bidden aan te steken in de Mariakapel

Pinksteren

Pinksterduif versieren of duif van kartonnen bordje

Feest Heilige Drie-eenheid
Gezinsmis: afsluiting project

Driehoek met kroontje, duif en kruis
Na het tientje bidden krijgen de kinderen het volgeplakte tientjes-handje mee naar huis.

Google pagina's

• Lambertuskerk Rotterdam Kralingen

Welkom bij de rooms katholieke Lambertuskerk in Rotterdam Kralingen.
  • Kinderen in de Lambertuskerk Rotterdam

In de Lambertuskerk worden er gedurende en aan het kerkelijk jaar gelinkt veel kinderactiviteiten georganiseerd. Adventsprojecten, kerstspel, vastenproject, Maria/rozenkrans projecten in mei en oktober, de voorbereidingen op eerste heilige Communie en Vormsel en natuurlijk de kinderactiviteiten tijdens het Lambertusfeest. Door het jaar heen is er een wekelijkse kinderwoorddienst en maandelijks een gezinsmis.
  • Jaar van Gebed in de Lambertuskerk

De verschillende (diaconie)projecten zijn in de Lambertuskerk gekoppeld aan gebed. Iets doen met je handen én met je hart! De projecten waarin gebeden wordt zijn onder andere de volgende: