Lambertuscafe: Samen je geloof op frissen!

Eigentijdse inleidingen om de katholieke Kerk te verkennen en uw geloof op te frissen

Seizoen 2017-2018

LambertusCaFE zal ook in de periode 2017/18 weer een aantal avonden organiseren voor geloofsverdieping in een ongedwongen sfeer waardoor echte ontmoetingen mogelijk worden. Aankomend seizoen zal er een samenwerking plaatsvinden met jongerengroep RK2j.

Afgelopen jaren bleek de CaFE formule een succes. We trachten met zijn allen een brug te slaan tussen ideaal en dagelijkse praktijk. Hoe kunnen we de idealen uit ons geloof toepassen in de ontmoetingen met anderen. Op deze informele avonden laten we ons inspireren door spirituele leiders. Na een inleiding van het thema, vaak via een kort filmpje, delen we in kleine groepen onze ervaringen en inzichten. De avond wordt afgesloten met een gezellig drankje.

Thema in 2018 is Barmhartigheid!

In lijn met de oproep van Paus Franciscus willen we ons verdiepen in de Barmhartigheid. We zullen dit thema vanuit 3 kanten belichten en behandelen iedere avond een van de volgende onderwerpen:

Het bijstaan van gehandicapten

Het bijstaan van de minder bedeelden

Het bijstaan van gevangen

Indeling van de avonden

De avonden zien er als volgt uit:
19:45-20:00: Inloop
20:15-20:50: Inleiding op dvd
20:50-21:00: pauze
21:00-21:45: Gespreksgroepen met een drankje (café)
21:45-22:00: Slot met uitloop tot 22:30 uur

Wat kost het?

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wanneer en waar?

U bent van harte welkom op de bijeenkomsten:

De avonden vinden plaats in het parochiehuis van de Lambertuskerk – Oostzeedijk beneden 5 (tegenover de kerkingang) van 20:00 uur tot 22:00 uur met eventuele uitloop naar 22:30 uur, op dinsdagen:

9 januari – 23 januari – 6 februari 2018

Wilt u meer informatie over het Lambertuscafe mail dan naar:
cafe@lambertuskerk-rotterdam.nl of telefonisch 010-412 36 90

Oproep vrijwilligers
Om het Lambertuscafe blijvend open te kunnen houden, hebben we dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die mee willen helpen deze avonden te verzorgen. We zoeken mensen die wat lichte hand- en spandiensten kunnen verrichten om bezoekers te ontvangen. U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat.

Aanmelden

Zou u graag willen deelnemen aan (een van) deze avonden? Meldt u zich aan door het invullen van onderstaand formulier. In verband met de oganisatie (inkopen, drukwerk, etc.) is het voor ons handig om te weten hoeveel mensen wij kunnen verwelkomen.

Klik hier voor het Aanmeldformulier Lambertuscafe  of vul het formulier hieronder in.