Lambertuscafe: Samen je geloof op frissen!

Eigentijdse inleidingen om de katholieke Kerk te verkennen en uw geloof op te frissen

Seizoen 2018-2019

Lambertuscafe zal ook in de periode 2018/19 weer een aantal avonden organiseren voor geloofsverdieping in een ongedwongen sfeer waardoor echte ontmoetingen mogelijk worden. Ook in aankomend seizoen zal er een samenwerking plaatsvinden met jongerengroep RK2j.

Afgelopen jaren bleek de CaFE formule een succes. We trachten met zijn allen een brug te slaan tussen ideaal en dagelijkse praktijk. Hoe kunnen we de idealen uit ons geloof toepassen in de ontmoetingen met anderen. Op deze informele avonden laten we ons inspireren door spirituele leiders. Na een inleiding van het thema, vaak via een kort filmpje of met een inleider, delen we in kleine groepen onze ervaringen en inzichten. De avond wordt afgesloten met een gezellig drankje.

Thema in najaar 2018 is de Eucharistie

In vier avonden gaan we met verschillende inleiders dieper in op de viering van de Eucharistie. Ken de regels van het spel om meer van het spel te kunnen genieten: uitleg over de opbouw van de Eucharistieviering helpt om meer te begrijpen en te beleven wat daar gebeurt.
Hoe kunnen we van toeschouwer meer deelnemer kunnen worden in de viering door de stelling: dat het hart van ons geloof – Jezus die Zichzelf aan ons geeft in de Eucharistie – draait om de liefde.
Kortom:

Wat gebeurt er eigenlijk in de Eucharistieviering?

Hoe kan ik meer betrokken zijn bij wat er gebeurt?

Wat betekent dit voor mijn dagelijkse leven?

Indeling van de avonden

De avonden zien er als volgt uit:
19:45-20:00: Inloop
20:15-20:50: Inleiding door inleider
20:50-21:00: pauze
21:00-21:45: Gespreksgroepen met een drankje (café)
21:45-22:00: Slot met uitloop tot 22:30 uur

Wat kost het?

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wanneer en waar?

U bent van harte welkom op de bijeenkomsten:

De avonden vinden plaats in het parochiehuis van de Lambertuskerk – Oostzeedijk beneden 5 (tegenover de kerkingang) van 20:00 uur tot 22:00 uur met eventuele uitloop naar 22:30 uur, op dinsdagen:

2 oktober – 16 oktober – 30 oktober - 13 november 2018

Wilt u meer informatie over het Lambertuscafe mail dan naar:
cafe@lambertuskerk-rotterdam.nl of telefonisch 010-412 36 90

Oproep vrijwilligers
Om het Lambertuscafe blijvend open te kunnen houden, hebben we dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die mee willen helpen deze avonden te verzorgen. We zoeken mensen die wat lichte hand- en spandiensten kunnen verrichten om bezoekers te ontvangen. U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat.

Aanmelden

Zou u graag willen deelnemen aan (een van) deze avonden? Meldt u zich aan door het invullen van onderstaand formulier. In verband met de oganisatie (inkopen, drukwerk, etc.) is het voor ons handig om te weten hoeveel mensen wij kunnen verwelkomen.

Klik hier voor het Aanmeldformulier Lambertuscafe  of vul het formulier hieronder in.

Voorjaar 2019

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart om ook in 2019 een mooie cyclus met laagdrempelige geloofsverdieping voor u te organiseren. Binnenkort zal deze informatie via deze website en de Lambertusberichten met u gedeeld worden.

Zijn er onderwerpen waar u altijd al wat meer over zou willen weten? Laat het ons weten, wellicht dat uw vraag kan leiden tot een boeiende Lambertuscafe avond.

Mail naar: cafe@lambertuskerk-rotterdam.nl