Lambertuscafe: Samen je geloof op frissen!

Eigentijdse inleidingen om de katholieke Kerk te verkennen en uw geloof op te frissen

Seizoen 2018-2019

Lambertuscafe zal ook in de periode 2018/19 weer een aantal avonden organiseren voor geloofsverdieping in een ongedwongen sfeer waardoor echte ontmoetingen mogelijk worden. Ook in aankomend seizoen zal er een samenwerking plaatsvinden met jongerengroep RK2j.

Afgelopen jaren bleek de CaFE formule een succes. We trachten met zijn allen een brug te slaan tussen ideaal en dagelijkse praktijk. Hoe kunnen we de idealen uit ons geloof toepassen in de ontmoetingen met anderen. Op deze informele avonden laten we ons inspireren door spirituele leiders. Na een inleiding van het thema, vaak via een kort filmpje of met een inleider, delen we in kleine groepen onze ervaringen en inzichten. De avond wordt afgesloten met een gezellig drankje.

Thema in voorjaar 2019: Op weg naar Emmaüs...

In drie avonden gaan we naar aanleiding van dit bijbelverhaal over de Emmaüsgangers met elkaar in (groeps)gesprek. Fr. Richard Steenvoorde (dominicaan) neemt ons mee aan de hand van prachtige afbeeldingen van personages die we in het Emmaüsverhaal tegenkomen. De inleidingen zijn ook voor Engels sprekenden dus ook Engelstalige belangstellenden zijn van harte welkom. Er zal dan ook een Engelstalige "tafel" voor het groepsgesprek worden ingericht.

Wanneer en waar?
De avonden vinden plaats in het parochiehuis van de Lambertuskerk – Oostzeedijk beneden 5 (tegenover de kerkingang) van 20:00 uur tot 22:00 uur met eventuele uitloop naar 22:30 uur, op dinsdagen:

• 19 februari
  • 12 19 maart
  • 2 april

Indeling van de avonden

De avonden zien er als volgt uit:
19:45-20:00: inloop
20:00-20:30: inleiding door Fr. Richard Steenvoorde o.p.
20:30-20:40: pauze
20:40-21:30: gesprek met een drankje (café)
21:30-22:00: plenaire afsluiting
22:00-22:30: napraten/borrelen

Wat kost het?
Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wilt u meer informatie over het Lambertuscafe mail dan naar:
cafe@lambertuskerk-rotterdam.nl of telefonisch 010-412 36 90

Oproep vrijwilligers
Om het Lambertuscafe blijvend open te kunnen houden, hebben we dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die mee willen helpen deze avonden te verzorgen. We zoeken mensen die wat lichte hand- en spandiensten kunnen verrichten om bezoekers te ontvangen. U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat.

Aanmelden
Zou u graag willen deelnemen aan (een van) deze avonden? Meldt u zich aan door het invullen van onderstaand formulier. In verband met de organisatie (boodschappen, drukwerk, etc.) is het voor ons handig om te weten hoeveel mensen wij kunnen verwelkomen.

Klik hier voor het Aanmeldformulier Lambertuscafe of vul het formulier hieronder in.