Oktober: Kinderen bidden voor vrede

Oktober noemen we ook wel de Rozenkransmaand. Een rozenkrans is ketting met 50 kleine kralen en tussen elke 10 kralen zit er een grotere kraal. Deze ketting of krans helpt je met bidden. In de kerk bidden we 10 kleine kralen het Weesgegroet Maria en 1 grotere kraal het Onze Vader.

De rozenkrans is heel vroeger al veel gebeden tijdens oorlogen om te bidden voor vrede. Maria, de moeder van Jezus, heeft bij haar verschijningen hier op aarde, ons gevraagd om de rozenkrans te bidden voor vrede.
Helaas is er nog steeds veel oorlog in de wereld en daar zijn ook veel kinderen het slachtoffer van.

Daarom vragen wij nu aan jou om samen met Maria te bidden voor vrede!

Tijdens de oktobermaand gaan we iedere zondag na de hoogmis om 10 uur met alle kinderen en de mensen in de kerk een tientje van de rozenkrans bidden. Als hulpje om deze gebeden te tellen krijgen jullie een armbandje of sleutelkoord. Hiermee kan je ook thuis een tientje bidden, of meer.

Tijdens de mis om 10 uur is er wekelijks kinderwoorddienst. We gaan de Vredesboom per week vullen met vredestekens. Jullie maken dan zelf deze tekens en gaan dan na de mis deze in de Vredesboom hangen.

Klik op de tekens hieronder of op deze link om naar de werkbeschrijving van de Vredesboom te gaan...

Komen jullie ook naar het oktober vredesproject op:

• zondag 1 oktober
  • zondag 8 oktober
  • zondag 15 oktober
  • zondag 22 oktober
  • zondag 29 oktober - gezinsmis met afsluiting Vredesboomproject

Na elke mis van 10 uur bidden we dus tien kleine kralen en 1 grotere kraal van de rozenkrans.

Komen jullie ook bidden voor vrede? Met je sleutelkoord of armbandje kan je thuis ook bidden voor vrede in de hele wereld.

Sleutelkoorden                                rozenkrans

Vredesboom

Deze Vredesboom gaan we in oktober vol hangen met tekens van vrede. Kijk maar hierboven welke dat bijvoorbeeld zijn. Wellicht dat er nog andere tekens te verzinnen zijn.

Help jij ook mee de Vredesboom te vullen? Achter op de tekens mag jij je eigen bericht en/of gebedje schrijven. Na elke mis om 10 uur gaan we daar speciaal een tientje van de rozenkrans voor bidden.

Ga hier naar de downloads of klik op de foto om zelf ook een Vredesboom te maken.