Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Oktober: Kinderen bidden voor vrede 2018

Oktober noemen we ook wel de Rozenkransmaand. Een rozenkrans is ketting met 50 kleine kralen en tussen elke 10 kralen zit er een grotere kraal. Deze ketting of krans helpt je met bidden. In de kerk bidden we 10 kleine kralen het Weesgegroet Maria en 1 grotere kraal het Onze Vader.

De rozenkrans is heel vroeger al veel gebeden tijdens oorlogen om te bidden voor vrede. Maria, de moeder van Jezus, heeft bij haar verschijningen hier op aarde, ons gevraagd om de rozenkrans te bidden voor vrede.
Helaas is er nog steeds veel oorlog in de wereld en daar zijn ook veel kinderen het slachtoffer van.

Daarom vragen wij nu aan jou om samen met Maria te bidden voor vrede!

Tijdens de oktobermaand gaan we iedere zondag na de hoogmis om 10 uur met alle kinderen en de mensen in de kerk een tientje van de rozenkrans bidden. Als hulpje om deze gebeden te tellen krijgen jullie een rozenkrans of sleutelhanger. Hiermee kan je ook thuis een tientje bidden, of meer.

Kom jij ook?

Tijdens de zondagsmis om 10.00 uur is er wekelijks kinderwoorddienst. We gaan in de hele maand oktober speciaal bidden voor kinderen die lijden onder het geweld van oorlogen en geweld. Weet je nog: vorig jaar hebben we een zogenaamde "vredesboom" gevuld met jullie gebedjes en wensen.

Dit jaar mogen jullie je speciale intenties waar je voor wilt bidden opschrijven in het grote Maria intentieboek.

In de kinderwoorddienst krijgen jullie uitleg over de Geheimen van de rozenkrans zodat je Jezus en Maria nog beter leert kennen. Per week krijgen jullie een kleurboekje met de Geheimen mee naar huis. Spaar jij ze ook allemaal?

Natuurlijk gaan we met elkaar een tientje van de rozenkrans bidden na de mis. Achter in de kerk komen de kleurplaten in het groot te hangen. Op de tafel eronder ligt dan de hele week het Maria intentieboek. Je mag er zo vaak als je wilt iets in opschrijven.

Na elke mis van 10 uur bidden we dus tien kleine kralen en 1 grotere kraal van de rozenkrans.

Komen jullie ook bidden voor vrede? Met je rozenkrans of sleutelhanger kan je thuis ook bidden voor vrede in de hele wereld.

Kijk voor meer informatie in de Kids-info

Zondag 7 oktober

De Blijde geheimen

Zondag 14 oktober

De Droevige geheimen
In aanloop naar donderdag 18 oktober, wanneer 1 miljoen kinderen over de hele wereld bidden voor vrede, gaan ook wij bidden. Zie de poster hieronder...

Zondag 21 oktober

De Glorievolle geheimen

Zondag 28 oktober

Gezinsmis met de afsluiting van het oktoberproject. Jullie krijgen na de mis het laatste kleurboekje met de Geheimen van het Licht.


Klik hier of op onderstaande afbeelding van de kleurboekjes om naar de downloads te gaan...

 

Kinderen bidden voor vrede 2017

Tijdens de mis om 10 uur is er wekelijks kinderwoorddienst. We gaan de Vredesboom per week vullen met vredestekens. Jullie maken dan zelf deze tekens en gaan dan na de mis deze in de Vredesboom hangen.

Klik op de tekens hieronder of op deze link om naar de werkbeschrijving van de Vredesboom te gaan...

Komen jullie ook naar het oktober vredesproject op:

  • zondag 1 oktober
  • zondag 8 oktober
  • zondag 15 oktober
  • zondag 22 oktober
  • zondag 29 oktober - gezinsmis met afsluiting Vredesboomproject

Na elke mis van 10 uur bidden we dus tien kleine kralen en 1 grotere kraal van de rozenkrans.

Komen jullie ook bidden voor vrede? Met je sleutelkoord of armbandje kan je thuis ook bidden voor vrede in de hele wereld.

            

Sleutelkoorden                                rozenkrans

Vredesboom

Deze Vredesboom gaan we in oktober vol hangen met tekens van vrede. Kijk maar hierboven welke dat bijvoorbeeld zijn. Wellicht dat er nog andere tekens te verzinnen zijn.

Help jij ook mee de Vredesboom te vullen? Achter op de tekens mag jij je eigen bericht en/of gebedje schrijven. Na elke mis om 10 uur gaan we daar speciaal een tientje van de rozenkrans voor bidden.

Ga hier naar de downloads of klik op de foto om zelf ook een Vredesboom te maken.