Kerstkaarten maken voor zieke kinderen en ouderen

Tijdens de Advent, de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, gaan we weer heel veel kerstkaarten versieren, kleuren en beplakken speciaal voor kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis liggen. Vorig jaar waren het maar liefst ruim 500 kaarten!

Niet alleen voor zieke kinderen maar ook voor oudere en zieke mensen die in verpleeg/verzorgingshuizen wonen hebben tezamen zo'n 300 kaarten ontvangen, wat een prachtig aantal! Uiteraard gaan we dit jaar weer voor de ouderen en zieken kaarten maken en verschillende kinderen zullen deze zelf gaan bezorgen.

Behalve een kerstkaart maken gaan jullie nog iets anders, eigenlijk nog veel mooiers doen voor de ontvangers van de kerstkaarten: jullie gaan bidden! Dat kost helemaal niets, alleen maar een Weesgegroetje of een eigen gemaakt gebed.

Alle kinderen van de Lambertuskerk, rk-basisschool De Bavokring, OBS-West Capelle aan den IJssel en nog een andere school in Capelle aan den IJssel gaan weer aan de slag om een klein lichtje te brengen bij alle zieke kinderen en ouderen in Rotterdam en omgeving.

Kerstkaarten zijn hieronder ook te downloaden. De kaarten zijn in A5 formaat (1/2 A4). Print deze dubbelzijdig op 120 grams papier, liefst in kleur. Zo krijg je twee dezelfde kaarten uit één (liggend) A4. Klik op de afbeelding om de bijpassende kerstkaart te downloaden.

Voor scholen
Zou u met uw school mee willen doen aan deze kerstkaartenactie? Stuur een mailtje naar: kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl met het aantal kaarten en de eventuele tekst wijziging in de binnenkant van de kaart.

Hierboven de kerstkaart met links de voorkant, in het midden de achterkant kaart voor de kerk en rechts de achterkant van de kaart voor bijvoorbeeld scholen (A5 formaat).