Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Kerstkaarten maken voor zieke kinderen

Ook dit jaar gaan we weer heel veel kerstkaarten versieren, kleuren en beplakken speciaal voor kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis liggen.

Behalve een kerstkaart maken kan je nog iets anders doen voor dat zieke kind: bidden! Dat kost helemaal niets, alleen maar een Weesgegroetje of een eigen gemaakt gebed. Doe jij ook mee?

Vanaf zondag 26 november liggen de kaarten achter in de kerk en mag je mee naar huis nemen om ze daar te versieren. Ben je klaar? Lever de kaarten dan weer in en doe deze in de speciale brievenbus die achter in de kerk op de tafel staat.
Inleveren graag vóór 18 december. Wij zorgen dat de kaarten bijtijds in de verschillende ziekenhuizen worden bezorgd.

Je kunt de kaarten ook opsturen naar:

Kerstkaartenactie Lambertuskerk
Hoflaan 121
3062 JE Rotterdam

Kerstkaarten zijn hieronder ook te downloaden. De kaarten zijn in A5 formaat (1/2 A4). Print deze dubbelzijdig op 120 grams papier, liefst in kleur. Zo krijg je twee dezelfde kaarten uit één (liggend) A4. Klik op de afbeelding om de bijpassende kerstkaart te downloaden.

Voor scholen
Zou u met uw school mee willen doen aan deze kerstkaartenactie? Stuur een mailtje naar: kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl met het aantal kaarten en de eventuele tekst wijziging in de binnenkant van de kaart.

Hierboven de kerstkaart met links de voorkant, in het midden de achterkant kaart voor de kerk en rechts de achterkant van de kaart voor bijvoorbeeld scholen (A5 formaat).

 

Terugblik 2016:
KERSTKAARTEN MAKEN VOOR ZIEKE KINDEREN: ER ZIJN RUIM 900 KERSTKAARTEN VERSIERD!!!

Kerstkaarten maken voor zieke kinderen: er zijn ruim 900 kerstkaarten versierd!!!

maandag 27 februari 2017 - Wat een prachtig resultaat hebben jullie neergezet. Veel kinderen hebben meegedaan: thuis, in de kerk en op verschillende scholen (zelfs een school in Limburg)!

 

In de laatste week voor Kerstmis zijn de kaarten weggebracht naar 7 verschillende ziekenhuizen en instellingen.

Bijvoorbeeld kinderafdelingen in het: Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Vlietland ziekenhuis (Schiedam), in Rotterdam: Sophia MC, Maasstad ziekenhuis,  Ikazia ziekenhuis en in Capelle aan den IJssel:vIJssellandziekenhuis en de Pallieterburght.

 

Namens de zieke kinderen een welgemeend: DANKJEWEL VOOR DE MOOIE KAARTEN!

Jullie hebben mooi gekleurd en versierd en ook nog hartverwarmende berichtjes geschreven.

Doen jullie eind van dit jaar ook weer mee?

De kerstkaarten van een school uit Parkstad (L) werden in een grote doos bezorgd. Wat een verrassing was dat: zoveel mooie zelfgemaakte kaarten met zoveel lieve berichten erop voor de zieke kinderen. Heel veel dank uit Rotterdam.

2016: DOEN JULLIE WEER MEE? KERSTKAARTEN MAKEN VOOR ZIEKE KINDEREN?

INMIDDELS ZIJN ER AL 880 KERSTKAARTEN GEMAAKT!!!

Alweer voor het vijfde jaar organiseren we de kerstkaartenactie voor zieke kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis moeten liggen.

In de Lambertuskerk liggen de kaarten die je mooi mag versieren en inkleuren, achter in de kerk. Daar staat ook de brievenbus waarin je de mooie kaarten kunt inleveren.

Bij de kinderwoorddienst en bij het kerstspel oefenen krijgen jullie kaarten uitgedeeld. Heb je meer kaarten nodig om bijvoorbeeld in je schoolgroep te maken? Stuur een mailtje naar secretariaat@lambertuskerk-rotterdam.nl

Inmiddels hebben RK basisschool de Bavokring in Rotterdam-Kralingen ruim 200 kaarten versierd, kinderen van openbare basisschool "West" in Capelle aan den IJssel hebben maar liefst 500 kaarten versierd. In Parkstad in dekanaat Kerkrade (bisdom Roermond) hebben kinderen van de basisschool 150 kaarten zelf gemaakt en de kinderen van de Lambertuskerk hebben ook nog eens 30 kaarten versierd. Dan komen we op een totaal van maar liefst 880 kaarten!

Behalve een mooi kerstkaart maken voor een ziek kind kan je ook voor dit zieke kind bidden. Dat kan bijvoorbeeld het Onze Vader zijn of het Weesgegroet Maria. Maar het mag natuurlijk ook een eigen gebed zijn dat jij speciaal voor dat zieke kind wil bidden.

 

 

2015: VEEL DANK VOOR 400 KERSTKAARTEN GEMAAKT VOOR ZIEKE KINDEREN

 

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerden we weer de Adventsactie Kinderen maken Kerstkaarten voor Zieke Kinderen.

Kinderen die tijdens Kerstmis in de verschillende ziekenhuizen in Rotterdam en omgeving liggen, ontvangen één of meerdere kerstkaarten van onze kinderen.

 

In de kinderwoorddienst in de kerk of thuis werden de kaarten mooi gekleurd en versierd. Ook bij RK basisschool de Bavokring in Rotterdam-Kralingen kleurden de kinderen in alle groepen kerstkaarten.

 

Vergeet je niet per kaart een Weesgegroet te bidden voor de zieke kinderen? Alvast bedankt!

 

Inmiddels zijn vele kinderafdelingen van ziekenhuizen in en in de omgeving van Rotterdam voorzien van vele kerstkaarten die de kinderen tijdens de kerstdagen zullen ontvangen.

2014:

DANK JULLIE WEL: 180 KERSTKAARTEN VOOR ZIEKE KINDEREN IN HET ZIEKENHUIS!!!

Wat fijn dat jullie weer zoveel kerstkaarten hebben gemaakt voor zieke kinderen die tijdens Kerstmis in verschillende ziekenhuizen lagen.

Zo hebben jullie een beetje van jullie licht naar deze kinderen gebracht. Hebben jullie nog voor deze kinderen gebeden? Fijn dat je toch iets voor deze zieke kinderen kan doen.

Je kunt nog veel meer doen: door een Weesgegroetjes te blijven bidden voor “jouw” zieke kind.

Daarbij kan je het zelfgemaakte rozenkransarmbandje of  je rozenkrans gebruiken.

KERSTKAARTEN MAKEN VOOR ZIEKE KINDEREN!

DOE JE MEE? U OOK?

In de Advent worden kinderen van de Lambertuskerk uitgenodigd kerstkaarten te maken voor zieke kinderen in het Erasmus MC – Sophia en andere ziekenhuizen.

Tijdens de kerstdagen liggen er ongeveer 120 kinderen in het kinderziekenhuis. Dat is niet leuk! Daarom willen we al deze kinderen een kerstkaart geven. Help je mee om genoeg kerstkaarten te maken? (Groot)ouders zijn ook van harte uitgenodigd om mee te helpen.

ALLE KINDEREN

Alle kinderen van de parochie kunnen hieraan meedoen. Als je meedoet aan het kerstspel kan je na het oefenen op de informatietafel achter in de kerk een paar kerstkaarten meenemen en deze volgende week weer mooi versierd in de brievenbus op deze tafel doen.

KAARTEN MAKEN

Achter in de kerk staat de Mariatafel, waarop voorbedrukte kerstkaarten liggen.

Neem er een paar mee om thuis in te kleuren en te versieren met bijvoorbeeld stickertjes en sterretjes enzovoort.

Zijn de kaarten klaar? Neem ze weer mee naar de kerk.

 
   
   

INLEVEREN EN KRAAL INKLEUREN

Op de Mariatafel achter in de kerk staat een brievenbus om de gemaakte kaarten in te doen. Je mag je kaart ook eerst ophangen aan het koordje met een knijpertje.

Het is de bedoeling dat bij elke ingeleverde kaart een kraal op de rozenkransposter wordt ingekleurd.

Kleur dus net zoveel kralen van de rozenkrans in als je kaarten hebt gemaakt.

Elke ingekleurde kraal staat voor een ziek kind waarvoor een kaart gemaakt is en waarvoor een Weesgegroetje gebeden is.

Deze rozenkransposter ligt ook op de tafel met een paar stiften erbij.

Zo hopen wij aan het einde van de advent op een paar ingekleurde rozenkransposters.