Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Katholieken, wat geloven zij/wij

Regelmatig krijgen wij de hierboven gestelde vraag. Om hier antwoorden op te vinden is deze pagina samengesteld om via het internet wat voorwerk te doen. Voorwerk wellicht voor de RK-Alphacursus of de Basiscursus katholiek geloven van de federatie RRM, waar de Lambertuskerk een onderdeel van is.

Hieronder een selectie van katholiek geïnitieerde websites waarop veel informatie te vinden is waar u wellicht weer een stapje verder mee komt om deze te verkennen. Veel geloofsverdieping toegewenst!

Klik op de links of op de logo's/afbeeldingen om op de omschreven websites te komen.

 

http://interkerk.nl/ hier kunt u verder doorklikken op een andere tab namelijk: http://interkerk.nl/andere-site-van-interkerk/ waar via vragen een heleboel uitleg te vinden is over bijvoorbeeld de sacramenten.


Bij de internetcursus, van 4-5 weken waarom Jezus, (van het rk-Alphacentrum) krijg je een rk-coach (priester) als je je daarvoor aanmeld: waaromjezus-rk en deze priester geeft antwoord op alle vragen. Volg onze links om bij de katholieke uitleg te komen.


De site van bewust katholiek, geeft in korte filmpjes uitleg over de verschillende sacramenten, deze zijn laagdrempelig en ook geschikt voor jongeren: http://www.bewustkatholiek.nl/ klik daar op filmreeks.

 

 

Op de site Tweeting with God naar aanleiding van de boeken van priester Michel Remery Twitteren met God, staat echt ontzettend veel en met een heel heldere uitleg: http://www.tweetingwithgod.com/nl/content/het-boek.


Op de site van katholiek.nl vindt u actuele thema's en opinies: https://www.katholiek.nl/


De officiële website van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland vindt u kort en bondig de belangrijkste geloofspunten op een rijtje. Klik op het logo hieronder om direct daar terecht te komen en voor de gehele site klikt u hier: www.rkkerk.nl


Het bisdom 's Hertogenbosch heeft een overzichterlijke website waar achtergrond informatie te vinden is onder het tabje Liturgie en Vorming