Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Jongerengroep RK2j 

RK2j (Rooms Katholieke jongeren Rotterdam Kralingen) is een gezellige en laagdrempelige manier om andere Rooms-Katholieke jongeren te ontmoeten. Wij bieden geloofsverdieping door in kleine gespreksgroepjes, aan de hand van een dagthema (ingeleid door een informatieve DVD, een gastspreker of ander cursusmateriaal), van gedachten/ervaringen te wisselen. 
Daarnaast organiseren wij ook allerlei activiteiten zoals filmavonden, vieren we Sinterklaas en sluiten we het seizoen af met een gezellig BBQ! We richten ons op Nederlandstalige en Engelstalige jongeren tussen de 20 t/m 35 jaar (dit is niet strikt).
Hoe dan ook, de gezellige en open sfeer maakt iedere bijeenkomst een groot succes!

Meer info: rk2j@lambertuskerk-rotterdam.nl
Team RK2j

RK2j werkt samen met Lambertuscafé voorjaar 2019

In het vroege voorjaar van 2019 hebben de organisatoren van het Lambertuscafé en RK2j de handen weer ineen geslagen en hebben met elkaar bijeenkomsten georganiseerd. Lees hierover verder op de pagina van het Lambertuscafe. Iedereen is van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

Klik hier of op de afbeelding voor meer informatie... For English speaking people click here...

RK2j voorjaar 2017

 

Programma

RK2j zal dit voorjaar op vier zondagen na de H. Mis van 10.00 uur bijeenkomsten voor jongeren t/m 35 jaar organiseren. Het Evangelie van de betreffende zondag zal uitgediept en besproken worden om zo te achterhalen wat het Evangelie ons wil vertellen. Welke boodschappen kunnen we uit het Evangelie halen voor ons dagelijks leven.

Uiteraard is er voldoende tijd om de andere jongeren te ontmoeten en zullen we voor een hapje en een drankje zorgen.

Data en tijden

De data van de vier zondagen na de H. Mis van 10u tussen 11.15u en 12.30/13.00u:

  • 19 februari 2017

  • 19 maart 2017

  • 30 april 2017

  • 21 mei 2017

Na de H. Mis zullen we voorin de kerk bij de altaartreden verzamelen.

 

Voor meer informatie en om te laten weten dat je aanwezig zult zijn mail naar:

rk2j@lambertuskerk-rotterdam.nl

   

 

Wereld Jongeren Dagen: kort verslag

 Met maar liefst zeven jongeren uit de Lambertuskerk, vertrokken we op zondag 17 juli als WJD pelgrims vanuit Den Haag (Ado stadion) richting Krakau. Vanuit de bisdommen Rotterdam en Breda vertrok het reisgezelschap ‘Let’s go Krakau’ met 180 deelnemers waarbij zowel jongeren als begeleiding met onder andere bisschop Van den Hende, verschillende priesters, diakens, priesterstudenten en pastoraalwerkers uit beide bisdommen.

 

Als eerste bestemming stond Echternach op het programma alwaar de eerste mis in WJD-setting bij het graf van St. Willibrordus werd gevierd. Na de eerste overnachting in een heus oud fort met schitterend uitzicht over Koblenz vertrokken we naar Marburg en zo verder richting Eichstätt waar we drie dagen in het seminarie hebben doorgebracht. Iedere dag was er aandacht voor de zogenaamde ‘dag-heilige’. Bij ons bezoek aan Dachau, vierden we een bijzondere mis in de kapel midden op het terrein van het concentratiekamp. Pastoor Tjeerd Visser preekte daar over de zalige Titus Brandsma. Deze sprak zich vanuit zijn geloof uit tegen de wetten die de Nazi's in Nederland invoerden en werd daarvoor opgepakt. Hij stierf in Dachau. Ter afsluiting van deze indrukwekkende dag bezochten we het Heilig graf in Eichstätt waar de bisschop op mooie wijze de dag afsloot.

 

Op de 'Avond van Barmhartigheid', de laatste avond in Eichstätt, werd het sacrament van boete en verzoening aangeboden. "Het is de barmhartigheid van God de Vader, waar we elke keer naartoe kunnen gaan als we zijn woord niet hebben geleefd. Zuster Faustina zegt: de goddelijke barmhartigheid is groter dan welke zonde ook. God zal ons altijd vergeven," aldus rector Schnell van de opleiding Bovendonk. De preek tijdens deze Avond van Barmhartigheid van mgr. Van den Hende, die door vele jongeren als zeer inspirerend werd ervaren, ligt ter verdieping achter in de kerk op de tafels.

 

De reis ging verder naar Praag, waar de Sint Vituskathedraal de heilige deuren van barmhartigheid speciaal voor de WJD-pelgrims opende en de jongeren zonder aanwezigheid van toeristen de kathedraal en het graf van H. Johannes Nepomuk mochten bezichtigen. Vanuit Praag naar Kielce (Polen) waar de “Days in the Diocese” (dagen in een lokaal bisdom) van start gingen. Midden in de nacht, na een lange reis met onder meer een mis langs de snelweg, kwamen we aan bij onze gastgezinnen waar we zeer hartelijk werden ontvangen. In Kielce ontmoetten we andere WJD-jongeren van verschillende nationaliteiten, waarbij het echte WJD-gevoel begon op te borrelen. In een voetbalstadion vierden we de mis met 5.000 jongeren en de laatste dag werden de Days in Diocese afgesloten met een groot concert in het amfitheater van Kielce.

 

Eenmaal aangekomen in Krakau begon het echte WJD-programma. Na onze WJD-rugzak opgehaald te hebben, overnachten we in een schoolgebouw dichtbij de catechese locatie. Op de tweede dag in Krakau bezochten vele WJD-pelgrims het heiligdom van paus Johannes Paulus II en zuster Faustina. In de kerk van Johannes Paulus II bevinden zich prachtige mozaïeken, ontworpen door de jezuïetenpater Marko Ivan Rupnik (ook ontwerper van het logo van het heilig jaar van de barmhartigheid) en een bloedreliek van de paus.

Van woensdag tot en met vrijdag verzorgden de Nederlandse bisschoppen Hendriks, Mutsaerts en Van den Hende de WJD-catechese rondom het thema barmhartigheid.

 

Op zaterdag 30 juli maakten alle pelgrims de uitputtende voettocht naar Campus Misericordiae (veld van barmhartigheid) net buiten Krakau. Waar 's avonds de indrukwekkende gebedswake met paus Franciscus gehouden werd, waarbij de paus ons aanmoedigde niet op de bank te blijven zitten maar in actie te komen en barmhartigheid tot uitvoering te brengen. Ook werden, nadat op vrijdag tijdens de kruisweg de lichamelijke werken van barmhartigheid zijn uitgebeeld, op zaterdag de geestelijke werken van barmhartigheid in beeld gebracht.

Na een rustige en droge nacht op het veld vierden we op zondag in de brandende zon de slotmis met 2,5 miljoen mensen. Op maandag 1 augustus vertrokken we uit Krakau waarna we op dinsdag 2 augustus vermoeid maar verrijkt terugkwamen in Nederland. Vele nieuwe contacten met andere jongeren zijn gelegd en van daaruit kijken we terug op een zeer intensieve en inspirerende Wereld Jongeren Dagen 2016!

   
   

Meer verslagen en foto's op de WJD-site van het bisdom Rotterdam

 

 

Fotoverslag Tour of Faith 8 februari 2015 in de Lambertuskerk

Begin van de Tour of Faith viering in de Lambertuskerk

Preek door bisschop Van den Hende

Uitnodiging voor het geloofsgesprek na de viering

Geloofsgesprek over Barmhartigheid en Naastenliefde

Het Laurentiusbeeldje gaat mee in dit Laurentiusjaar....