Geloofsverdieping buiten de Lambertus:

Theresia van Avila-parochie te Dordrecht

Elk jaar biedt de Theresia van Avila-parochie geïnteresseerden een serie avonden aan ter verdieping van ons geloof. Zij hebben externe deskundigen uitgenodigd om te komen spreken. Aanmelden is niet nodig.

Tijd en locatie:

20.00 uur in de kapel Titus Brandsma, Nolensweg 8 te Dordrecht-Crabbehof

Dinsdag 22 mei 2018:

Dr. Ad van der Helm: God is verhuisd, over nieuwe geloofsgemeenschappen (i.s.m. Karmelkring Elia)

Pastoor Ad van der Helm uit Den Haag is kerkjurist en als docent kerkrecht verbonden aan de KU Leuven. Hij denkt veel na over kerkgemeenschappen en parochies en hoe deze zich kunnen aanpassen aan het sterk veranderde kerkelijke en maatschappelijke landschap. Samen met Petra Stassen schreef hij het boek “God is verhuisd; naar nieuwe gelovige gemeenschappen”. In dit boek laten beide auteurs zien waar het geloof in Nederland groeit en hoe personen als Herman Finkers en paus Franciscus worden gezien als “tekenen van deze nieuwe tijd”. Dit boek wil een inspiratiebron zijn voor kerken en parochies die zoeken naar vernieuwing. Pastoor Van der Helm maakt ons op deze avond deelgenoot van zijn ideeën en visies.