Jaaroverzicht 2018-2019 concerten Venster op Muziek

Het Venster op Muziek in de Lambertusjaar loopt van oktober tot september van het jaar erop.

Klik op de afbeelding hieronder of download hier de actuele jaarfolder te downloaden.

Wilt u een aanvraag doen om in het seizoen 2018-2019 een concert in de Lambertuskerk te verzorgen? Stuur een mailtje naar secretariaat@lambertuskerk-rotterdam.nl.

Benefiet Kerstconcert voor Stichting Pallieter

vrijdagavond 7 december om 20u in de Lambertuskerk - Rotterdam

De opbrengst van dit benefietconcert is maar liefst € 1900,-!!! Heel veel dank aan alle gulle gevers.

Hieronder de originele tekst van het persbericht als aankondiging:

Een dag nadat Sinterklaas ons land heeft verlaten, vindt er een uniek benefiet kerstconcert in de Lambertuskerk in Rotterdam Kralingen plaats. Dit op initiatief van singer songwriter Natalie Merfort. De opbrengst van het concert is voor Stichting Pallieter, die zich hard maakt voor meer kwaliteit van leven voor ernstig ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. En dat doen wij graag samen met u!

Het wordt een  prachtig, gevarieerd kerstprogramma met onder andere het Laudate Dominum van Mozart, liederen van Max Reger, Arvo Pärt, César Franck, Benjamin Britten en de mooiste traditionals uit verschillende landen uitgevoerd door het koor Hakuna Matata onder begeleiding van pianist Svetlana Lohman en soliste Natalie Merfort.

De Lambertuskerk opent haar deuren om 19.30 uur. Het concert start om 20 uur. De entree is vrij waarbij uiteraard wel wordt verzocht om een gift achter te laten in één van de collectebussen. Stichting Pallieter zal de opbrengst besteden aan de kindvriendelijke inrichting van een nieuw kinderzorghuis (voor 24 uurszorg voor ernstig zieke kinderen) dat onderdeel is van het kinderexpertisecentrum in de (voormalige) Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord, een uniek project voor Rotterdam.

Achtergrondinformatie
In 2000 heeft Rein Lander Stichting Pallieter opgericht. De naam is ontleend aan een boek van Felix Timmermans over  Pallieter, een ware levensgenieter. Men kan ook 'pallieteren', zorgeloos en uitbundig genietend in de natuur rondwandelen. Is dit niet de stille wens van een ieder?

Stichting Pallieter zet zich - uitsluitend met vrijwilligers - in voor meer kwaliteit van leven van ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. We maken ons sterk voor het welzijn van het kind (waarbij ook het gezin niet uit het oog verloren wordt) en gaan voor de 'extra's' die niet uit het regulier (zorg)budget betaald kunnen worden. Onze slogan is niet voor niets ‘Pallieter, dichtbij het gezin en het zieke kind’.

Een kleine stichting maar door verbinding en samenwerking, door het bundelen van krachten, zijn we tot veel in staat. Ons grootste project was de realisatie van kinderhospice Pallieterburght in Capelle aan den IJssel dat inmiddels geheel zelfstandig en onafhankelijk is. Zo werken we samen met Villa Pardoes, een sprookjesachtig vakantieverblijf voor gezinnen met een ernstig ziek kind en met Stichting Kruimeltje, een jonge Rotterdamse stichting die gaat voor de kindvriendelijke inrichting van een kinderexpertisecentrum in de Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord. Rein noemde dit het mooiste project van Rotterdam, ja zelfs van Nederland. Hij heeft ook de naam Kruimeltje voor de stichting bedacht, terugdenkend aan zijn eigen jeugd en de herkenbare 3 eigenschappen van het Rotterdamse straatjongetje Kruimeltje : humor, levensvreugde en doorzettingsvermogen.

Eén van de projecten die Stichting Pallieter gesponsord heeft, is het mogelijk maken van een CD met muziek van herdenkingsconcerten die Natalie Merfort o.a. in het Sophia Kinderziekenhuis verzorgt voor gezinnen die een kind verloren hebben. Een CD met prachtige, gevoelige muziek die mensen troost en steun biedt.

Meer informatie over Natalie Merfort kunt u vinden op www.nataliemerfort.com en over de activiteiten van Stichting Pallieter op www.pallieterhelpt.nl.