Jaaroverzicht 2017-2018 concerten Venster op Muziek

Het Venster op Muziek in de Lambertusjaar loopt van oktober tot september van het jaar erop.

Klik op de afbeelding hieronder of download hier de actuele jaarfolder te downloaden.

Wilt u een aanvraag doen om in het seizoen 2018-2019 een concert in de Lambertuskerk te verzorgen? Stuur een mailtje naar secretariaat@lambertuskerk-rotterdam.nl.

Concertagenda Venster op Muziek in de Lambertus

Lambertuskerk

Hoflaankerk

Oostzeedijk beneden 1-3 (hoek Hoflaan)

Rotterdam - Kralingen

Hoflaan 1 (hoek Oudedijk)

Rotterdam - Kralingen

Solist

Programma

22-09 20:00 uur Lambertuskerk Vrouwenkoor La Confiance olv Eric Koevoets en mmv anderen, zie hiernaast

Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht brengt  o.l. v. Eric Koevoets en samen met sopraan Jenny Haisma een indrukwekkend programma ten gehore in de St. Lambertuskerk.  Ter herdenking van de twee internationaal bekende Haarlemse componisten Hendrik Andriessen (1892 – 1981) en Albert de Klerk (1917 – 1998) zingt La Confiance o.m.  de complete Missa Sponsa Christi van Andriessen en het Tantum Ergo van De Klerk. Jenny Haisma zingt het indringende Miroir de Peine van Andriessen. Organist Gerrit Christiaan de Gier begeleidt het koor en speelt enkele solowerken van beide componisten. Andriessen en De Klerk markeren een belangrijke periode in de geschiedenis van de Nederlandse klassieke muziek van de 20e eeuw en in die van het Haarlemse muziekleven. In de Josephkerk werden zij beide geïnspireerd door het artistieke klimaat, dat was gericht op contemplatie en concentratie. Dit is duidelijk terug te horen in deze vernieuwende muziek uit de 20ste eeuw.