ALPHA-cursus 2018

U bent van harte welkom om u aan te melden voor de Alpha-cursus 2018 die medio september 2018 in de parochiezaal van de Lambertuskerk in Rotterdam van start zal gaan bij voldoende deelnemers.

Aanmelden voor de cursus van 2018 is mogelijk door op onderstaande "meld je aan" knop te klikken of het formulier onderaan deze pagina. Zoekt u intussen meer verdieping en wilt u meer over het katholieke geloof te weten komen? Klik dan hier om naar de webpagina "katholieken, wat geloven wij/zij" te gaan.

• Tien wekelijkse sessies en een zaterdag

• Inleiding met als doel een gesprek te beginnen en het Christelijke geloof
    in een katholieke setting te verkennen

• Wereldwijde cursus waar iedereen welkom is

• Drie belangrijke kenmerken; samen eten, inleidingen, gesprekken

Samen eten

Inleidingen

Gesprekken

Niets brengt mensen makkelijker bij elkaar dan een maaltijd te delen. Bij de Alpha cursus is dat niet anders. Elke sessie begint met een gezamenlijke maaltijd.

Het is een laagdrempelige manier om een band op te bouwen met de andere cursisten en elkaar te leren kennen.

Na de maaltijd, wordt het onderwerp van die avond ingeleid door een spreker.

De onderwerpen die aan bod komen verkennen de grootste uitdagingen vanhet geloof en belichten de basis principes van het Christelijke geloof.

De vraagstukken variëren van Wie is Jezus? tot Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?

Het belangrijkste onderdeel van de Alpha cursus is de gelegenheid om gedachten en ideeën in een kleine groep met elkaar uit te wisselen.

Het is een kans om vananderen te horen over hun mening en standpunten en je eigen bijdragete leveren in een eerlijke, open en vriendelijke omgeving.

Is er meer in het leven dan dit?

AANMELDEN EN MEER INFO

De aanmeldingen voor de Alpha cursus kunnen tot twee weken voor aanvang van de cursus. De cursus is gratis, voor de maaltijden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Voor de zaterdag wordt een bijdrage van € 20 gevraagd.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar alpha@lambertuskerk-rotterdam.nl. Uiterste aanmelddatum is 11 september. Tot in september 2018!

TESTIMONIALS

"Bij de Alpha cursus krijg je de gelegenheid om je vragen met betrekking tot het geloof en je onzekerheden te delen.

Geen vraag zal worden ontweken en niemand schrikt van een stevige dialoog.

Mij is de weg gewezen en uitleg gegeven over bepaalde belangrijke symbolen en gebeurtenissen.
Gelukkig wist ik al waar ik thuis hoorde, alleen de weg ernaartoe wist ik niet."

Alpha 2015

"Voordat ik aan de cursus had deelgenomen was ik vrij onwetend wat betreft het Christelijke geloof.

De cursus was voor mij als een soort kapstok waar ik veel vragen die ik had aan op kon hangen. Ik heb vooral genoten van de inleidingen en groepsgesprekken aangezien ik zelf meer een luisteraar ben."

Alpha 2015

"Via een artikel uit de EO Visie hoorde ik over de Alpha cursus.

Ik overwoog al jaren om deel te nemen en ik ben blij dat ik nu deelgenomen heb. Ik vond het vooral aangenaam en verkwikkend om eens per week over geloof na te denken en het te bespreken."

Dagmar

Nelson

Jan

“Om meer over het geloof te leren en met anderen erover te praten, heb ik mezelf aangemeld voor de Alpha cursus.
Ik heb door de cursus meer inzicht gekregen in het geloof. Ik heb het meest genoten van de gesprekken met elkaar.
Ik voel me rijker door deze ervaring!“

“Ik kreeg tijdens het Sint Lambertusfeest te horen over de Alpha cursus. Het stond al een tijd op de lijst om te gaan doen en het was er nu van gekomen.

Ik vond het vooral inspirerend om in een groep met anderen samen te zijn om aan de hand van sprekers te kunnen praten over het geloof.
Echt een aanrader!“

Alpha 2016   Alpha 2017

DATA BIJEENKOMSTEN

Voor de Alpha cursus in de H. Lambertuskerk zijn de bijeenkomsten op dinsdagavond tenzij anders aangegeven.

De tijden zijn altijd van 19:00 - 21:30, behalve op de zaterdag.

De data voor 2018 zijn alsvolgt:

18 september - start

(23 oktober - vakantie; geen bijeenkomst)

Zaterdag  3 november - de gehele dag

27 november- feestelijke slotavond