Kinderen geven aan ouderen

In de advent (voorbereidingstijd voor Kerstmis) gaan kinderen in de kinderwoorddienst kerststalletjes maken voor de oudere en zieke mensen in de parochie. Mensen die niet meer naar de kerk kunnen komen omdat ze zo oud en/of ziek zijn. Dat gaan we de eerste twee weken van de Advent doen. Daarna gaan we verder met leuke dingen maken. Voorwerpen die te maken hebben met het verhaal dat je te horen krijgt bij de kinderwoorddienst.

Helpen jullie mee?

Kom elke zondag in de Advent naar de mis om 10 uur.

Behalve leuke kerststalletjes maken kunnen we natuurlijk ook bidden voor deze oudere mensen. Weet je nog dat we in oktober voor vrede hebben gebeden? Zo kunnen we eigenlijk voor iedereen bidden.

Wat een prachtig resultaat hebben jullie neergezet! Maar liefst 30 kaarten zijn prachtig versierd door jullie en zijn nu onderweg naar de zieke en oudere parochianen die niet meer naar de kerk kunnen komen.

Veel dank hiervoor en we gaan deze advent verder met het kleuren en versieren van de kerstkaarten voor zieke kinderen die tijdens kerstmis in het ziekenhuis of andere instelling moeten verblijven. Er worden inmiddels al 800 kaarten door verschillende kinderen op diverse scholen en bij ons in de kerk versierd. Wat een prachtig aantal is dat!