Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Kinderen geven aan ouderen 2018

In de advent (voorbereidingstijd voor Kerstmis) gaan kinderen in de kinderwoorddienst weer kerststalletjes maken voor de oudere en zieke mensen in de parochie. Mensen die niet meer naar de kerk kunnen komen omdat ze zo oud en/of ziek zijn. Vooral in de eerste twee weken van de Advent gaan de kinderen hieraan werken. Vervolgens maken de vrijwilligers van de diaconie-bezoekersgroep pakketjes met de mooie kaarten van jullie erbij, zie hieronder de pakketjes van vorig jaar.

Iedere zondag in de Advent tijdens de mis van 10 uur.

Behalve leuke kerststalletjes maken kunnen we natuurlijk ook bidden voor deze oudere mensen. Weet je nog dat we in oktober voor vrede hebben gebeden? Zo kunnen we eigenlijk voor iedereen bidden.

Kinderen geven aan ouderen 2017

In de advent (voorbereidingstijd voor Kerstmis) hebben kinderen in de kinderwoorddienst kerststalletjes gemaakt voor de oudere en zieke mensen in de parochie. Mensen die niet meer naar de kerk kunnen komen omdat ze zo oud en/of ziek zijn. In de eerste twee weken van de Advent hebben we hier aan gewerkt. Vervolgens hebben de vrijwilligers van de diaconie-bezoekersgroep deze mooie kaarten ingepakt in het pakketje, zie hieronder.

In de kinderwoorddiensten zijn ahv leuke werkjes de Zondagsevangeliën uitgelegd.

Elke zondag in de Advent tijdens de mis van 10 uur.

Behalve leuke kerststalletjes maken kunnen we natuurlijk ook bidden voor deze oudere mensen. Weet je nog dat we in oktober voor vrede hebben gebeden? Zo kunnen we eigenlijk voor iedereen bidden.

Wat een prachtig resultaat hebben jullie neergezet! Maar liefst 30 kaarten zijn prachtig versierd door jullie en zijn nu onderweg naar de zieke en oudere parochianen die niet meer naar de kerk kunnen komen.

Veel dank hiervoor en we gaan deze advent verder met het kleuren en versieren van de kerstkaarten voor zieke kinderen die tijdens kerstmis in het ziekenhuis of andere instelling moeten verblijven. Er worden inmiddels al 800 kaarten door verschillende kinderen op diverse scholen en bij ons in de kerk versierd. Wat een prachtig aantal is dat!