Stille omgang 17 maart 2018

De Stille Omgang is een bijzondere jaarlijkse gebeurtenis die sinds 1881 jaarlijks in Amsterdam plaatsvindt. Er komen dan duizenden mensen naar de hoofdstad voor een Eucharistieviering en om daarna mee te lopen in een stille tocht door de binnenstad. De Stille Omgang wordt in 2018 gelopen in de nacht van zaterdag 17 maart op zondag 18 maart.

Ter verdieping had de Stille Omgang 2017 als intentie:

Voor U in ootmoed, met U in geloof, in U in stilte. (Dag Hammarskjöld)

Dag Hammarskjöld (1905-1961) secretaris-generaal van de Verenigde Naties, kwam om het leven in Kongo bij een raadselachtig vliegtuigongeluk. In zijn appartement vond men zijn geestelijk dagboek "Merkstenen" met deze intentie.

Wat gebeurt er vanuit Rotterdam?

In de avond van 17 maart 2018 verzamelen we op diverse plaatsen in Rotterdam en reizen per bus naar Amsterdam waar we om 22:30 uur deelnemen aan de Eucharistieviering in de Papegaai in de Kalverstraat. Na de viering lopen we de Stille Omgang. Ook voor belangstellenden uit Rotterdam en omgeving is er de mogelijkheid aan deze tocht deel te nemen. De tocht duurt ongeveer een uur en wordt in stilte gelopen zonder kerkelijke kledij of versierselen. Het afgelopen jaar waren er 3 bussen met 160 pelgrims vanuit Rotterdam. Ook dit jaar rijden er bussen.
Het programma voor de Stille Omgang in de nacht van 17 op 18 maart zal vrijwel gelijk zijn aan dat van de afgelopen jaren. Ook dit jaar zal worden deelgenomen aan de Eucharistieviering in de Papagaai

De bussen vertrekken in de vroege avond uit Dordrecht en Rotterdam (ca. 19:30 uur). Omstreeks 2.00 uur zijn we weer terug in Rotterdam Hillegersberg, waarna de mensen
weer worden teruggebracht naar de opstapplaatsen (tijden zijn indicatief en kunnen wijzigen):

Opstaptijden bussen (indicatief):

19.35 uur   Dordrecht, Burg. de Raadtsingel 45
20.00 uur   Rotterdam-Charlois, Dorpsweg 80
20.05 uur   Rotterdam-IJsselmonde, Reyerdijk 67
20.25 uur   Rotterdam-Kralingen, Hoflaan 121 (Houdt rekening met vertrek vanaf de Lambertuskerk om 20.00 uur)
20.25 uur   Rotterdam-Centrum, Mathenesserlaan 307
20.50 uur   Rotterdam-Hillegersberg, Le Fèvre de Montignylaan 17

Deelname is pas definitief wanneer het verschuldigde bedrag op het secretariaat betaald is. U krijgt daar de instapkaart.

De deelnamekosten bedragen voor degenen die met de bus meerijden is € 15,- p.p..

Informatie: www.destilleomgang.nl

Deelname op eigen gelegenheid is altijd mogelijk.

Klik op de aanmeldbutton hiernaast om u aan te melden. U ontvangt een ontvangstbevestiging in uw beeldscherm en in uw mailbox.

Achter in de kerk liggen intekenlijsten waarop u zich ook aan kunt melden of het aanmeldformulier voor catecheses in de Lambertuskerk in te vullen en afgeven aan het secretariaat. Gelieve te kiezen uit deze mogelijkheden.

Lied

Steeds klinkt het lied, het lied der Heilige Stede

En ’t vroom gebed in allen zwaren nood:

Verborgen God en Koning van den vrede,

Geef Amsterdam Uw levensbrood.

Fier Amsterdam, gekroond met meer dan kronen,

Vereer het brood, dat u dus leven deê,

Aanbid de God, die zich aan u kwam toonen

In ’t wonder van Zijn