Afhalen stokken op 2 april na de mis

Wie zich heeft opgegeven verwachten we op zondag 2 april in de kerk na de Hoogmis (+ 11.15 uur).

Daar wordt uitleg gegeven over het hoe en wat van de palmpaasstok.
Na de uitleg krijgt iedereen die zich heeft aangemeld een stok, materiaal en een werkboekje mee.

Bij het uitdelen van de tasjes wordt er een bijdrage gevraagd om in de kosten van de stokken te delen.

Hout en versiering kosten ongeveer € 2,50 per stok.

Thuis kun je dan samen met je ouders de stok mooi gaan versieren.

Dus:

• Kinderen vanaf 3 jaar tot en met kinderen van groep 8 kunnen zich aanmelden om thuis een palmpaasstok te gaan maken.

• Uitleg en materiaal halen op:

zondag 2 april in de kerk om + 11.15 uur (na de Hoogmis)

• Inschrijving is mogelijk tot en met uiterlijk 26 maart.

• € 2,50 per stok, bij afhalen betalen.

Aanmelden

Klik hier voor aanmelden voor Palmpaasstokken materialen. Of klik op de aanmeldposter hierboven.

Hoe doen we dat op Palmzondag?

Alle kinderen moeten op Palmzondag om 9:55 uur op de pastorie aanwezig zijn.

Na de processie gaan de kinderen naar het parochiehuis voor de kinderwoorddienst en naar de pastorie voor de kindercatechese.
De voorbereiding voor de eerste H. Communie is gewoon op de pastorie.

De kinderen van de kinderwoorddienst en kinderkatechese komen weer terug in de kerk:

de kinderen van de kinderkatechese bij de offerande,

de kinderen van de kinderwoorddienst vlak voor de zegen.

De kinderen die voorbereid worden op de eerste H. Communie komen op de gebruikelijke wijze na afloop van de mis uit de pastorie.

Wegbrengen

Na de mis gaan jullie samen met de ouders/verzorgers de stokken naar zieke en/of oude mensen brengen, die heel blij zullen zijn met de extra aandacht en het presentje.

Wie geen adres heeft voor zijn of haar stok krijgt een adres van ons: vul dat ook in op het aanmeldformulier.

Uiterlijk 6 maart je strookje inleveren!

Wij moeten van tevoren kruisen bestellen, dus neem de inschrijvingstermijn in acht!
Wij hopen dat veel kinderen een heleboel ouderen blij willen maken.

Palmpaasstok quiz

Als je de quiz hieronder maakt weet je gelijk wat er aan jouw palmpaasstok moet komen te hangen.
Dan weet je ook gelijk waarom je dat gaat doen.

1. Het kruis doet ons denken aan het l _ _ _ _  en s _ _ _ _ _ _  van Jezus;

2. De palmtakjes herinneren ons aan de i _ _ _ _ _ _ van Jezus in Jeruzalem, maar het altijd groene takje betekent ook dat het leven steeds weer mogelijk is;

3. Het broodhaantje doet ons denken aan de haan die kraaide toen P _ _ _ _ _ niet eerlijk was over Jezus, het brood herinnert ons ook aan het breken en delen bij de laatste maaltijd van Jezus en Zijn leerlingen;

4. Twee sinaasappels: de sponzen met water en a _ _ _ waarvan Jezus te drinken kreeg toen Hij aan het kruis hing;

5. De _ _ ongepelde pinda’s stellen de 12 l _ _ _ _ _ _ _ _ _ van Jezus voor;

6. 30 grote rozijnen zijn de 30 z _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (soort munten)

7. die J _ _ _ _ heeft gekregen toen hij Jezus heeft verraden;

8. Uit e _ _ _ _ _ komt nieuw leven. Met Pasen vieren we dat er nieuw leven is na onze dood;

Alle lintjes en verdere versieringen staan voor het grote feest van Pasen dat nu snel zal komen.