Moederdag voor Maria

Zondag 14 mei 2017 is het weer Moederdag. Veel kinderen maken dan een mooie tekening voor hun moeders. Grotere kinderen kopen een klein cadeautje of een bosje bloemen.

Zondag 14 mei is ook een speciale dag voor Maria, de Moeder van alle mensen. We kunnen bloemen gaan neerzetten in een Mariakapel, maar wist je dat elk Wees Gegroet Maria voor haar is als een mooie roos? Maria is daar heel blij mee! Geef jij ook zo’n roos aan Maria op Moederdag?

Hoe kun je meedoen aan de Moederdagactie voor Maria?

Heel gemakkelijk. Bid op deze zondag een Weesgegroet voor Maria om haar blij te maken. Samen met je broertje(s), zusje(s), papa en mama en misschien wel opa of oma, wordt dat al een klein boeketje. Met nog veel meer kinderen van Maria samen wordt het echt een reuze boeket!

Niet 1 maar 10!

"Moederdag voor Maria" is ook een project van Kinderen bidden voor Kinderen waar wij in de Lambertuskerk weer bij aan zullen sluiten. Komen jullie ook allemaal? Zo vormen wij met elkaar een mooi boeket van Weesgegroetjes voor Maria, niet alleen in Rotterdam maar in het hele land, dat zal een groot feest worden!
Na alle 10 uur missen in de meimaand gaan we met elkaar niet 1 maar wel 10 Weesgegroetjes bidden! Samen met alle mensen in de kerk.

Samen een grote rozenkrans

Op de website www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl  zie je dan dat al deze gebedjes samen een grote rozenkrans in Nederland vormen. Wat een prachtige krans van rozen gaat dat worden!

Weet je wat een rozenkrans is? Het is een ketting met kraaltjes, dat als hulp gebruikt wordt bij het rozenkransgebed. Bij elk kraaltje hoort een gebed: het Onze Vader of het Weesgegroet. Jezus zelf heeft ons het Onze Vader geleerd en ook de eerste woorden van het Weesgegroet komen van God. Terwijl we bidden, denken we aan belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria. De rozenkrans is een gebed met verhalen. Meld je aan via maria@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Speciaal voor moeders (en oma’s)

Kinderen bidden voor Kinderen wenst u voor 14 mei een fijne Moederdag. We hopen dat u door uw kinderen ‘in de bloemetjes’ gezet zult worden. En we hopen dat u op deze dag voor uw kinderen zult willen bidden. Een Weesgegroet, of wellicht een tientje van de rozenkrans, ter ere van onze Moeder Maria en voor de bescherming van uw kind(eren). Maria is de Moeder van Jezus en de allergrootste heilige en daarom onze beste voorspreekster. Zij brengt onze gebeden bij God. Vaders en opa’s mogen natuurlijk aansluiten!