Lambertusfeest 17 september 2017 - dubbel feest!

Dit jaar vieren we twéé feestelijke gebeurtenissen tijdens het Lambertusfeest: we vieren dat pastoor Gouw 25 jaar geleden, op 1 juni 1992 tot pastoor in de Lambertuskerk is benoemd én het feest van de patroon van onze kerk.

U wordt hierbij alvast van harte uitgenodigd voor deze bijzondere dag.

Er zal in plaats van twee missen slechts één mis zijn op deze zondag en wel een  Hoogmis om 11 uur.

Daarna zal het inmiddels traditionele parochiefeest in de pastorietuin plaatsvinden van 12.30 - 14.00 uur. Behalve een gezellig samenzijn om met elkaar kerkgemeenschap te vieren, zullen de vrijwilligersgroepen zichzelf presenteren met het programma voor het komende seizoen. Vrijwilligers kunnen u ook verder informeren over de werkzaamheden die zij in de Lambertuskerk verrichten. In alle groepen wordt er op uw komst gewacht en bent u van harte welkom om de schouders onder het mooie kerkwerk te zetten. Alleen met elkaar kunnen we de Lambertusgemeenschap zo bloeiend houden. Wellicht zit er ook een taak bij die bij u past..

Dit parochiefeest is een prima gelegenheid om  medeparochianen en kerkgangers te ontmoeten en informatie te krijgen over bijvoorbeeld het catecheseaanbod van het komende seizoen.

Extra dit jaar: seminar

Aansluitend worden alle belangstellenden uitgenodigd voor een seminar van 14.15 - 16.15 uur waaraan meerdere sprekers een interessante invulling zullen geven. Hiervoor kunt u zich hieronder opgeven. Meer details oa in de volgende editie (26.1) van de Lambertusberichten die eind augustus zal verschijnen en vanaf 8 augustus op deze website.

U bent van harte welkom en wij kijken uit naar uw komst!

Lambertusfeest 18 september 2016

Op zondag 18 september, een zonnige en mooie dag, traditiegetrouw de zondag van de maand die het dichtst bij de feestdag van de heilige Lambertus ligt (17 september), vierden wij de naamdag van onze patroonheilige in de tuin van de kerk.

Veel parochianen hadden zich ingezet om er weer iets moois van te maken. En het resultaat mocht er zijn: de kramen werden door de vrijwilligersgroepen enthousiast ingericht met informatieve materialen. In de tent met historische bezienswaardigheden ‘van de zolder’ waren beelden, voorwerpen en devotionalia uitgestald en bij de kinderactiviteiten-kraam konden de kinderen een speurtocht door de tuin starten. De mooie boeketten met bloemen uit de tuin werden speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. Na het uitgaan van de kerk stond de koffie klaar met al het lekkers dat door uzelf werd gebakken. Hartelijk dank daarvoor! De live muziek en de poffertjeskraam tenslotte gaven het geheel nog een extra bijzonder en feestelijk tintje.

Iedereen die heeft meegeholpen om van dit samenkomen in de tuin een echt feest te maken, heel hartelijk dank!

Klik op deze link voor de fotopagina

Lambertusfeest 20 september 2015

Dit jaar vierden we op zondag 20 september het feest van de patroon van onze kerk, de heilige Lambertus. Na de extra feestelijke Hoogmis was er een inmiddels traditionele parochiefeest in de pastorietuin plaatsvinden.

Behalve dat het een gezellig samenzijn was om elkaar kerkgemeenschap te ontmoeten hadden de vrijwilligersgroepen zichzelf gepresenteerd met het programma voor het komende seizoen.

In de pastorietuin stond een verrassing voor alle feestgangers in de vorm van een poffertjeskraam.

Klik op de foto of op deze link om een deel van de fotoreportage te bekijken.

Foto's gemaakt door Jaco van Lith

Klik op de afbeelding voor het fotoverslag van het Lambertusfeest 2015

21 september 2014: een geslaagd Lambertusfeest!

We kijken terug op een geslaagd Lambertusfeest!

Voor de feestelijk meerstemmig gezongen Hoogmis werden de kramen door verschillende vrijwilligers ingericht om na de mis de vele bezoekers te kunnen voorzien van informatie over de activiteiten in de Lambertuskerk.

Tijdens de mis pakten grote grijze wolken zich precies boven de Lambertuskerk samen en regende het even erg hard. Gelukkig waren een paar vrijwilligers die de neergezette spullen voor de regen beschermden en na de mis leek er niets gebeurd te zijn.

Vele parochianen hadden goed hun best gedaan en brachten heerlijke taarten, koekjes, cupcakes etc. mee. Voor de koffie werd gezorgd door de Koffiegroep die in de zomer na de 10 uur mis de koffie in de tuin verzorgen.

In de verschillende kramen waren de vele activiteiten die door vrijwilligers in de Lambertuskerk worden georganiseerd zichtbaar gemaakt door middel van flyers, folders, voorbeelden, overzichten en vooruitblikken voor het nieuwe seizoen.

U hoeft zich niet te vervelen in het komende jaar, kijkt u maar op deze website naar de verschillende activiteiten waar ook u bij aan kunt sluiten: u bent van harte welkom!

Klik op de foto of op deze link om naar een foto-impressie van deze geslaagde ochtend te kijken.