Zomer 2017

Leuk voor in de vakantie: puzzelen! In de laatste Kids-info vinden jullie verschillende puzzeltjes. De kinderwerkers gaan nu op vakantie, jullie hopelijk ook. Een fijne vakantie en we zien jullie in het komende seizoen graag bij de kinderactiviteiten.

Op zondag 3 september gaan die weer van start.

Ken je het verhaal van de jongen met de twee vissen en vijf broden? Zoek de verschillen!

Het verhaal van de vijf broden en twee vissen...

Er kwamen steeds meer mensen naar Jezus luisteren. Jezus sprak vaak uren lang, maar de mensen vergaten de tijd.

Op een keer was Jezus aan het preken bij het Meer van Genesareth.

De zon ging al ander, maar nog steeds waren er veel mensen.

Het was een lange dag geweest en iedereen had honger.

“Stuur de mensen naar de dorpen en boerderijen om eten te gaan halen”, zeiden de discipelen (=leerlingen). “Jullie moeten ze zelf iets te eten geven,” antwoordde Jezus. “Waar kunnen we naartoe om genoeg eten te kopen voor al deze mensen?” vroegen de discipelen.

Toen zei discipel Andreas: “er is hier een jongetje dat vijf broeden heeft en twee vissen. Maar dat is lang niet genoeg om al deze mensen te voeden”. “Laat de mensen op het graas gaan zitten,” zei Jezus tegen zijn discipelen. Hij nam het brood en de vis en dankte God ervoor.

Daarna gaf Jezus het voedsel aan de discipelen, die er wat van af namen en het daarna aan de mensen gaven.

Iedereen at zoveel als hij wilde.

En toch bleven er nog twaalf manden met voedsel over.

Die dag hadden vijfduizend mensen te eten gekregen.

Groot tuinfeest op zondag 17 september

Komen jullie ook naar het Lambertusfeest op zondag 17 september? In plaats van twee missen is er deze zondag één mis en wel om 11:00 uur! Behalve het jaarlijkse Lambertusfeest vieren we dit jaar ook dat pastoor Gouw inmiddels 25 jaar pastoor is in de Lambertuskerk.

Tijdens de kinderwoorddienst gaan we een verrassing voor pastoor maken. Komen jullie ook? Het zou mooi zijn wanneer veel kinderen hieraan kunnen meewerken zodat de verrassing nog groter en mooier is.

Na de feestelijke mis is er parochiefeest in de pastorietuin. Speciaal voor jullie wordt er een feestelijk programma geörganiseerd en zijn er poffertjes!

Komen jullie allemaal? In de Kids-info van september kunnen jullie daar alles over lezen.