Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

KERSTKAARTEN MAKEN VOOR ZIEKE KINDEREN: ER ZIJN RUIM 900 KERSTKAARTEN VERSIERD!!!

Kerstkaarten maken voor zieke kinderen: er zijn ruim 900 kerstkaarten versierd!!!

maandag 27 februari 2017 - Wat een prachtig resultaat hebben jullie neergezet. Veel kinderen hebben meegedaan: thuis, in de kerk en op verschillende scholen (zelfs een school in Limburg)!

 

In de laatste week voor Kerstmis zijn de kaarten weggebracht naar 7 verschillende ziekenhuizen en instellingen.

Bijvoorbeeld kinderafdelingen in het: Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Vlietland ziekenhuis (Schiedam), in Rotterdam: Sophia MC, Maasstad ziekenhuis,  Ikazia ziekenhuis en in Capelle aan den IJssel:vIJssellandziekenhuis en de Pallieterburght.

 

Namens de zieke kinderen een welgemeend: DANKJEWEL VOOR DE MOOIE KAARTEN!

Jullie hebben mooi gekleurd en versierd en ook nog hartverwarmende berichtjes geschreven.

Doen jullie eind van dit jaar ook weer mee?

Overigens kan je nog het hele jaar doorgaan met bidden voor zieke kinderen. Kijk bijvoorbeeld maar op de website van kinderenbiddenvoorkinderen.nl

 

De kerstkaarten van een school uit Parkstad (L) werden in een grote doos bezorgd. Wat een verrassing was dat: zoveel mooie zelfgemaakte kaarten met zoveel lieve berichten erop voor de zieke kinderen. Heel veel dank uit Rotterdam.

2016: DOEN JULLIE WEER MEE? KERSTKAARTEN MAKEN VOOR ZIEKE KINDEREN?

INMIDDELS ZIJN ER AL 880 KERSTKAARTEN GEMAAKT!!!

Alweer voor het vijfde jaar organiseren we de kerstkaartenactie voor zieke kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis moeten liggen.

 

In de Lambertuskerk liggen de kaarten die je mooi mag versieren en inkleuren, achter in de kerk. Daar staat ook de brievenbus waarin je de mooie kaarten kunt inleveren.

Bij de kinderwoorddienst en bij het kerstspel oefenen krijgen jullie kaarten uitgedeeld. Heb je meer kaarten nodig om bijvoorbeeld in je schoolgroep te maken? Stuur een mailtje naar secretariaat@lambertuskerk-rotterdam.nl

 

Inmiddels hebben RK basisschool de Bavokring in Rotterdam-Kralingen ruim 200 kaarten versierd, kinderen van openbare basisschool "West" in Capelle aan den IJssel hebben maar liefst 500 kaarten versierd. In Parkstad in dekanaat Kerkrade (bisdom Roermond) hebben kinderen van de basisschool 150 kaarten zelf gemaakt en de kinderen van de Lambertuskerk hebben ook nog eens 30 kaarten versierd. Dan komen we op een totaal van maar liefst 880 kaarten!

 

Ook met de school of groep dit project oppakken? stuur een mailtje naar materialen@kinderenbiddenvoorkinderen.nl. Wij kunnen dan kijken naar welk ziekenhuis of kliniek u de kerstkaarten kunt brengen.

 

Behalve een mooi kerstkaart maken voor een ziek kind kan je ook voor dit zieke kind bidden. Dat kan bijvoorbeeld het Onze Vader zijn of het Weesgegroet Maria. Maar het mag natuurlijk ook een eigen gebed zijn dat jij speciaal voor dat zieke kind wil bidden. Kijk op de website van Kinderen bidden voor Kinderen hoe je dat nog meer kunt doen, klik op de link of de kerstkaart hieronder.

 

Alle kerstkaarten zijn te downloaden op de site van: Kinderen bidden voor Kinderen

of klik op de kerstkaart hieronder....

 

2015: VEEL DANK VOOR 400 KERSTKAARTEN GEMAAKT VOOR ZIEKE KINDEREN

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerden we weer de Adventsactie Kinderen maken Kerstkaarten voor Zieke Kinderen.

Kinderen die tijdens Kerstmis in de verschillende ziekenhuizen in Rotterdam en omgeving liggen, ontvangen één of meerdere kerstkaarten van onze kinderen.

 

In de kinderwoorddienst in de kerk of thuis werden de kaarten mooi gekleurd en versierd. Ook bij RK basisschool de Bavokring in Rotterdam-Kralingen kleurden de kinderen in alle groepen kerstkaarten.

 

Vergeet je niet per kaart een Weesgegroet te bidden voor de zieke kinderen? Alvast bedankt!

 

Inmiddels zijn vele kinderafdelingen van ziekenhuizen in en in de omgeving van Rotterdam voorzien van vele kerstkaarten die de kinderen tijdens de kerstdagen zullen ontvangen.

 

Klik op deze link om naar de kerstkaarten te gaan....

 

2014:

DANK JULLIE WEL: 180 KERSTKAARTEN VOOR ZIEKE KINDEREN IN HET ZIEKENHUIS!!!

Wat fijn dat jullie weer zoveel kerstkaarten hebben gemaakt voor zieke kinderen die tijdens Kerstmis in verschillende ziekenhuizen lagen.

Zo hebben jullie een beetje van jullie licht naar deze kinderen gebracht. Hebben jullie nog voor deze kinderen gebeden? Fijn dat je toch iets voor deze zieke kinderen kan doen.

 

Je kunt nog veel meer doen:

door een Weesgegroetjes te blijven bidden voor “jouw” zieke kind.

Daarbij kan je het zelfgemaakte rozenkransarmbandje of  je rozenkrans gebruiken. Kijk maar op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl hoe je dat kunt doen. Hier staan ook mooie afbeeldingen bij en leuke kleurplaten en knutselsites.

KERSTKAARTEN MAKEN VOOR ZIEKE KINDEREN!

DOE JE MEE? U OOK?

 

In de Advent worden kinderen van de Lambertuskerk uitgenodigd kerstkaarten te maken voor zieke kinderen in het Erasmus MC – Sophia en andere ziekenhuizen.

Tijdens de kerstdagen liggen er ongeveer 120 kinderen in het kinderziekenhuis. Dat is niet leuk! Daarom willen we al deze kinderen een kerstkaart geven. Help je mee om genoeg kerstkaarten te maken? (Groot)ouders zijn ook van harte uitgenodigd om mee te helpen.

 

ALLE KINDEREN

Alle kinderen van de parochie kunnen hieraan meedoen. Als je meedoet aan het kerstspel kan je na het oefenen op de informatietafel achter in de kerk een paar kerstkaarten meenemen en deze volgende week weer mooi versierd in de brievenbus op deze tafel doen.

 

KAARTEN MAKEN

Achter in de kerk staat de Mariatafel, waarop voorbedrukte kerstkaarten liggen.

Neem er een paar mee om thuis in te kleuren en te versieren met bijvoorbeeld stickertjes en sterretjes enzovoort.

Zijn de kaarten klaar? Neem ze weer mee naar de kerk. Lees hieronder wat je verder moet doen.

 

THUIS PRINTEN

Is de kerk dicht en wil je toch alvast een of meerdere kerstkaarten maken voor de zieke kinderen?

  • Klik op een kaart die jij mooi wilt versieren en print deze uit.

  • Kies wat dikker papier, dan blijft je kaart mooi als je gaat kleuren en plakken.

  • print dubbelzijdig, liefst in kleur twee pagina's op één bladzijde.

  • Veel knutsel plezier!

  • Kaart klaar? Neem mee naar de kerk en doe het in het mandje

  • Kleur per kaart een kraal van de rozenkrans op de poster die daar ligt in

  • Bidt een Weesgegroetje voor het zieke kind waarvoor jij je kaart hebt gemaakt

 

 

 

 
   
   

GRATIS? JA, MAAR...

de kaarten kunnen gratis meegenomen worden om thuis mooi te versieren maar…… per mooi versierde kaart vragen wij wel of je minstens één Weesgegroetje voor deze zieke kinderen wilt bidden.

Hiervoor kan je de Glow-in-the-dark rozenkrans gebruiken of je Tientje-armbandje die je in oktober hebt gemaakt.

Nieuwe rozenkransen en gebedenboekjes liggen ook op de presentatietafel.

Maar weet je wat ook leuk is?

Rozenkrans op de computer bidden.

Klik op de afbeelding en je kunt gelijk aan de gang om voor deze zieke kinderen te bidden.

 

INLEVEREN EN KRAAL INKLEUREN

Op de Mariatafel achter in de kerk staat een brievenbus om de gemaakte kaarten in te doen. Je mag je kaart ook eerst ophangen aan het koordje met een knijpertje.

Het is de bedoeling dat bij elke ingeleverde kaart een kraal op de rozenkransposter wordt ingekleurd.

Kleur dus net zoveel kralen van de rozenkrans in als je kaarten hebt gemaakt.

Elke ingekleurde kraal staat voor een ziek kind waarvoor een kaart gemaakt is en waarvoor een Weesgegroetje gebeden is.

Deze rozenkransposter ligt ook op de tafel met een paar stiften erbij.

Zo hopen wij aan het einde van de advent op een paar ingekleurde rozenkransposters.

 

 

SPECIAAL VAN JOU, VOOR EEN ZIEK KIND

Kinderen van de kinderwoorddienst en kindercatechese gaan ook kaarten maken in de woorddienst en deze zijn speciaal voor de kinderen waarvoor een gebed gevraagd wordt op de website van kinderen bidden voor kinderen. Ook thuis kan je voor "jouw" zieke kind bidden.

Kijk maar op de website kinderen bidden voor kinderen, hierop kan je je ook aanmelden als je speciaal voor een ziek kind wilt bidden.

Klik maar op de afbeelding: