Het bisdom Rotterdam organiseert een bedevaart naar Rome in de herfstvakantie 2017. De bedevaart staat in dienst van het streven om te komen tot versterking van een heel concreet netwerk van liefde. De bedevaart heeft dan ook een dubbele doelstelling: het verstevigen van de band met de Wereldkerk en het versterken van de onderlinge band als pelgrims.

Gehoopt wordt dat velen uit verschillende delen van het bisdom deze reis meemaken. Om tegemoet te komen aan de verschillende voorkeuren van pelgrims worden twee reisopties aangeboden (de links leiden naar het inschrijfformulier op de website van de VNB):

“Een bedevaart is een tocht om samen te bidden, onderweg te zijn in geloof en te vertellen van je geloof. Tijdens een bedevaart praat je meer met elkaar, je vertelt elkaar meer over je hoop, je vertrouwen, je zorgen en verdriet.”
+ Mgr. J. van den Hende

“We zijn pelgrims in een netwerk van liefde. Dat wordt concreet in de zorg die we hebben voor mensen in nood. God beminnen met heel je hart en je naaste als jezelf. Dat willen we doen met deze bedevaart.”
Vicaris-generaal Tjeerd Visser

Bekijk de videoboodschap met de persoonlijke uitnodiging van bisschop Van den Hende. Klik hierboven op de afbeelding.

Klik hierboven op de afbeelding naar de video met meer informatie over de bedevaart.

Informatieve bijeenkomst in Rotterdam
Woensdag 22 februari om 20:00 uur

Het thema van de bedevaart wordt verder toegelicht en mgr. Van den Hende nodigt ons van harte uit voor deze bijzondere reis. Medewerkers van de reisorganisaties VNB en Pelikaanreizen geven praktische informatie over het programma.
Vicaris-generaal Tjeerd Visser en diaken Iwan Osseweijer gaan op de inhoudelijke kant van de reis in.

Locatie

De informatieve bijeenkomst vindt plaats in de parochiezaal van de kathedraal, Robert Fruinstraat 36 (achterzijde kathedraal) op woensdagavond 22 februari om 20.00 uur

Auto/parkeren:

De zaal is bereikbaar aan de achterzijde van de kathedraal: Robert Fruinstraat 36. De zaal is uitsluitend aan deze kant te bereiken, dus niet via de Mathenesserlaan.

In de Robert Fruinstraat en omliggende straten kunt U vanaf 18.00 uur gratis parkeren.

Aan de Mathenesserlaan, het gedeelte voor de kerk, is betaald parkeren tot 23.00 uur. Controleer voor de zekerheid bij de parkeerautomaten in de straat waar u hebt geparkeerd.

Openbaar vervoer:

Bus 32 en bus 44: halte Claes de Vrieselaan

Tram 21, 23 en 24:  halte Vierambachtstraat, via de Heemraadssingel lopen, houten brug over, dan de Robert Fruinstraat.

Tram 4: halte Claes de Vrieselaan

Meer informatieve bijeenkomsten in het bisdom

• 18 maart: 14.00-16.00 uur Petrus kerk Lorentzkade 16a, Leiden

• 20 maart: 20.00-22.00 uur Verrezen Christus kerk Nolensweg 8, Dordrecht

• 23 maart: 20.00-22.00 uur Church of our Saviour Bezuidenhoutseweg 157, Den Haag

• 30 maart: 20.00-22.00 uur Parochiecentrum ‘De Hofstede’ Molenstraat 31, 2671 EW Naaldwijk

• 18 april: 20.00-22.00 uur Martinus kerk Wijnkoperstraat 2, Gorinchem

Folder

U kunt de folder hieronder bekijken en  van achter uit de kerk meenemen of hier downloaden.

Houdt de website van het bisdom Rotterdam in de gaten voor nieuwe informatie.