Lambertuskerk Rotterdam - Kralingen

Hoofdstuk 5 uit "De navolging van Christus in jonge taal" Thomas á Kempis 

 

Boeken lezen over het christelijk geloof

Lees de Bijbel niet zozeer om de mooie woorden, maar om het zoeken naar datgene wat echt belangrijk en waar is. In de Bijbel moeten we meer letten op de geest en de inspiratie van waaruit het is geschreven dan op fraai taalgebruik.

Het lezen van eenvoudige en eerlijke boeken over het geloof is net zo waardevol als het lezen van wetenschappelijke en diepzinnige werken.

Laat je niet beïnvloeden door de naam van de schrijver of zijn achtergrond, maar laat vooral je liefde voor wat er echt toe doet, je motivatie zijn. Het gaat er niet om wie het heeft gezegd, maar om wat er wordt gezegd.

 

Mensen verdwijnen weer uit beeld, maar Gods waarheid blijft altijd bestaan (Psalmen 117:2). God spreekt op verschillende manieren tot ons en maakt daarbij geen onderscheid tussen mensen. Onze neiging alles haarfijn te willen weten staat het lezen van de Schrift dikwijls in de weg. We willen dingen kunnen plaatsen en begrijpen, terwijl we ook gewoon verder kunnen lezen zonder alles meteen te willen snappen.

Als je er iets van wilt leren, zet dan je hart en je geest open voor de tekst, neem eenvoudig aan wat er staat en lees het vooral niet om geleerd te willen overkomen.

 

Wees bereid vragen te stellen en hoor de woorden van wijze, gelovige mensen zwijgend aan; geniet van die gelovige schrijvers uit het verleden en van al die verhalen die een diepere betekenis hebben. Ze worden niet voor niets doorgegeven.

 

 

Met toestemming van uitgeverij Adveniat overgenomen uit:

Thomas a Kempis "De navolging van Christus in jonge taal"

hertaald door Mink de Vries

uitgegeven bij KBS ISBN 978 90 6173 130 6

Klik op onderstaande afbeelding voor de link naar www.adveniat.nl waar u het boek kunt bestellen.