Gezamenlijke voorbereiding ontvangen van sacramenten

Het pastoresteam heeft catechetische activiteiten in de federatie gebundeld. Deze activiteiten vinden plaats onder de naam “Laurentiushuis”. Op dit moment worden de activiteiten vooral in de parochiezaal van de kathedraal georganiseerd.

Een van de catechetische projecten is de cursus voor katholieke geloofsvorming: basiscursus katholiek geloven

Basiscursus katholiek geloven

Deze cursus is bestemd voor:

- mensen die katholiek willen worden;

- katholieken die wel gedoopt zijn maar nog geen andere sacramenten (Vormsel, Communie) hebben ontvangen;

- katholieken die zich graag systematisch in hun geloof willen verdiepen.

De cursus wordt jaarlijks gegeven en begint met het meevieren van de eucharistieviering van Aswoensdag in de kathedraal. Er zijn vervolgens 10 maandelijkse bijeenkomsten op de derde donderdag van de maand.

De nieuwe cursus start op Aswoensdag op 14 februari 2018 en loopt tot Pasen 2019.

Voor degene die zich aan willen melden voor cursusjaar 2018-2019 dient u zich vóór 1 februari 2018 aan te melden. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de parochiezaal van de kathedraal.

De kosten voor deze cursus bedragen € 25.-.

Belangstelling?

Wie belangstelling heeft voor de cursus 2018 kan zich bij het parochiesecretariaat opgeven tot uiterlijk 1 februari 2018. Eerst wordt er een afspraak met de pastoor gemaakt voor een inleidend gesprek. Het programma gaat van start op Aswoensdag 2018 en loopt tot en met Pasen 2019.

Overbrugging naar 2018 via Alpha-cursus 2017

Als de aanmeldtermijn voor de nu lopende basiscursus verstreken is en u pas in 2018 zou kunnen starten, kunnen wij u van harte de Alpha-cursus op katholieke grondslag aanbevelen. De Alpha-cursus 2017 zal medio september (onder voorbehoud) van start gaan in de Lambertuskerk, lees hier verder voor meer informatie en aanmelding.

Meer informatie en contact

Indien u al katholiek bent is het dienstig dat u wel ingeschreven en bekend bent in de parochie. U kunt zich hier aanmelden en het formulier verzenden. Indien u (nog) niet katholiek bent, neem dan eerst even contact op met het secretariaat over de verdere gang van zaken omtrent het aanmelden.

Wilt u deelnemen aan of wilt u meer informatie over een van bovenstaande bijeenkomsten kunt u terecht bij

het parochiesecretariaat H. Lambertuskerk: 010 - 412 36 90

of per e-mail: catechese@lambertuskerk-rotterdam.nl